• dilluns 5 de juny del 2023

Detenen tres membres d'una família per un delicte contra el dret dels treballadors a Sant Joan

img

PALMA, 23 Jul.

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones, membres d'una mateixa família, com a presumptes autors de delictes de coaccions i contra el dret dels treballadors, a la localitat mallorquina de Sant Joan.

Segons ha informat Guàrdia Civil en nota de premsa, els fets es remunten al mes d'abril passat, quan en una finca particular de Sant de Joan, va tenir lloc un accident laboral, en què un home va quedar atrapat sota un tractor, després de bolcar el vehicle mentre feia feines a la finca. L'home va ser traslladat a Son Espases en estat molt greu, havent de ser intervingut quirúrgicament fins a tres ocasions, quedant-li seqüeles greus.

Per aclarir l'accident, els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil van haver de esperar que la víctima millorés en el seu estat de salut per entrevistar-la. Si bé, mentrestant van fer el mateix amb diferents testimonis del que va passar.

Al final, gràcies a les investigacions realitzades, els guàrdies civils van concloure que l'accidentat treballava a la finca de la família detinguda almenys tres anys, sense estar donat d'alta a la Seguretat Social, fet que el perjudicat desconeixia, enganyat pels ocupadors que li van dir que tenia la seva situació laboral regularitzada.

A tot això s'hi va sumar un possible delicte de coaccions, en conèixer que un dels detinguts va intentar compel·lir la parella de la víctima perquè no denunciés els fets, de manera que manifestés als
investigadors que el seu marit passejava amb els seus fills quan va passar
l'accident, i així evitar qualsevol vinculació professional amb la víctima.

Per tot això, la Guàrdia Civil ha detingut tres membres d'una família com a presumptes autors de delictes de coaccions i contra el dret dels treballadors, a Sant Joan .

XO X Guàrdia Civil,Detencions

Notícies més vistes Avui