Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detenen tres persones i desarticulen una banda de robatoris de vehicles a la Platja de Palma.

Detenen tres persones i desarticulen una banda de robatoris de vehicles a la Platja de Palma.

El jutjat va decretar l'ingrés a presó d'un dels detinguts.

PALMA, 29 gen.

La Policia Nacional ha detingut tres coneguts delinqüents --dos homes i una dona-- que es dedicaven al robatori de l'interior de vehicles a la zona de Platja de Palma.

També han estat detinguts per apropiació indeguda de vehicles de lloguer, contra la seguretat viària i un d'ells, a més, per atemptat a agents de l'autoritat, quan en la fugida va intentar atropellar un agent per evadir l'arrest.

Segons ha informat la Capitania en una nota de premsa, la primera detenció es va produir dilluns a la tarda en el domicili d'un d'ells, que es va atrinxerar ja des del matí a la seva vivenda, per la qual cosa els agents van haver de sol·licitar una ordre d'entrada i registre. Hores més tard van trencar la porta i el van detenir. Els altres dos delinqüents van ser arrestats l'endemà.

Aquestes detencions són conseqüència de diverses investigacions en les quals la Policia ha pogut determinar que es tractava de les mateixes persones, amb el mateix modus operandi. Pel que sembla, lloguen vehicles per cometre els delictes, canviant constantment de cotxe per evitar l'acció policial.

A més, en la majoria d'ocasions pagaven només un dia el lloguer del vehicle i, tanmateix, l'utilitzaven durant dues setmanes, després del qual els abandonaven.

La majoria dels robatoris amb força a l'interior de vehicles es produïen en vehicles de lloguer de turistes que bé acabaven d'arribar a Mallorca o bé havien guardat el seu equipatge abans d'abandonar l'illa. Els deixaven en total desemparament, sense efectes ni documentació, trencant el vidre de la finestra mitjançant palanca.

Als detinguts, residents a la zona, els consten multitud d'antecedents, per fets similars a Platja de Palma i diferents zones turístiques de la Part Forana. Dos d'ells, a més, es trobaven en llibertat provisional, per un robatori amb violència comes en el 2023.

En total se'ls imputen 19 fets delictius. Després de passar a disposició judicial, dos van quedar en llibertat i un altre va ingressar a presó.