• dimarts 6 de juny del 2023

Detenen un funcionari de l'Ajuntament de Palma per quedar-se diners de les multes que cobrava

img

PALMA, 24 Jun.

La Policia Nacional ha detingut un funcionari de l'Ajuntament de Palma per, presumptament, quedar-se amb els diners de les multes que cobrava en efectiu.

Segons ha informat la Policia Nacional, l'ara arrestat quan els ciutadans acudien al seu departament a pagar alguna multa, els cobrava en efectiu, es quedaven els diners i anul·laven lexpedient. Amb aquesta pràctica s'ha constatat que s'hauria apropiat uns 5.000 euros.

La investigació es va iniciar arran d'un informe elaborat per la Policia Local de Palma, a través de la informació facilitada pels vigilants de seguretat del control d'accessos d'un edifici públic.

Pel que sembla, els vigilants s'haurien adonat que diversos ciutadans que havien acudit a un dels departaments per regular el pagament d'alguna infracció sortien per retirar efectiu algun caixer i tornaven per satisfer el pagament.

Després d'això, es van posar de manifest una sèrie d'irregularitats en el procés de cobrament d'una sèrie de multes pagades des de finals de l'any 2021.

Fruit d'aquest informe, els agents del Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics van iniciar la investigació per aclarir els fets i esbrinar el modus operandi emprat pel detingut per perfeccionar la seva operativa irregular.

Gràcies a la col·laboració per p art de l?ajuntament, així com a la informació facilitada per la Policia Local de Palma, la investigació va posar de manifest que el funcionari, quan els ciutadans acudien al seu departament per satisfer el pagament d?alguna infracció pendent, els cobrava en efectiu les quantitats degudes i s'apropiava il·legítimament i en benefici propi dels diners dels ciutadans per, posteriorment, anul·lar els expedients administratius corresponents en el sistema informàtic intern de l'ajuntament.

Els agents van detenir el presumpte autor dimecres passat, passant a disposició de l'Autoritat Judicial. Fins ara, queda acreditada de moment la quantitat defraudada rondaria els 5.000 euros, a l'espera de poder concretar amb exactitud la quantitat total defraudada, que podria ser força superior.

L'home ha estat detingut per la presumpta comissió d'un delicte de malversació de cabals públics i un altre de falsedat documental.

Notícies més vistes Avui