"Detenen un policia local de Palma per tenir immigrants vivint en trasters" "La Policia Nacional deté un policia local de Palma per tenir immigrants vivint en trasters"

PALMA, 24 de novembre.

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma han detingut a un agent municipal que gestionava trasters i locals comercials com a habitatges de forma fraudulenta per a immigrants als quals cobrava entre 300 i 750 euros.

El funcionari està acusat de delictes de foment de la immigració irregular, contra la integritat moral i estafa a partir d'una denúncia que va partir de la Conselleria d'Habitatge.

Segons el relat dels agents, el presumpte autor, un cop acabada la seva jornada laboral, gestionava diversos immobles en plantes baixes i soterranis a Palma.

Els tenia habilitats com trasters i no tenien llum ni ventilació adequades i també habilitava locals comercials com a microhabitatges on residien nombroses persones majoritàriament d'origen estranger i en condicions insalubres.

En total, el denunciat gestionava 73 habitacions-habitatges en barris de la zona de Gomila, prop de la carrer Manuel Azaña, Foners, Lluis Sitjar i sa Indiotería.

Després de realitzar les primeres gestions d'investigació, els agents van comprovar que molts d'ells no tenien il·luminació ni ventilació, sent l'espai de 'habitatge' d'uns vuit a 15 metres quadrats en els quals hi havia un wc, una dutxa, una cuina de gas i una nevera. En alguns dels trasters també s'ha trobat alguna bombona de gas amb el conseqüent risc per a la vida en cas d'escapada.

Les víctimes pagaven per cada habitacle entre 300 i 750 euros, i la majoria dels afectats eren d'origen estranger.

Després de les gestions realitzades, s'ha sabut que hi havia víctimes que estaven en situació irregular a Espanya, afavorint així la immigració irregular.

El presumpte autor tenia instal·lat un dispositiu per al control del consum d'electricitat dels habitacles, manipulant les factures de la llum perquè els suposats 'inquilins' paguessin més de llum del consumit.

Una de les víctimes va empadronar de forma fraudulenta altres 12 persones en situació irregular a Espanya i també va ser detinguda per aquests motius.

.

Tags

Categoría

Illes Balears