• dilluns 5 de juny del 2023

Detenen una família per estafar coneguts seus en temes immobiliaris a Palma i fugir a Cadis

img

Els detinguts van fugir de Mallorca quan no van poder aguantar més l'engany de l'estafa

PALMA, 18 Jun. < /p>

Agents de la Policia Nacional han detingut tres persones d'una mateixa unitat familiar, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa continuada a coneguts seus en temes immobiliaris a Palma, que van fugir de Mallorca a Cadis quan no van poder aguantar més l'engany de l'estafa.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest dissabte en una nota de premsa, agents de la Policia Nacional a Palma, han detingut tres persones, dues dones i un home de 39, 21 i 49 anys respectivament, integrants d'una mateixa unitat familiar, presumptament per haver comès una estafa continuada per un import de més de 500.000 euros, i s'han vist afectades un total de 15 víctimes, si bé no es descarta que la quantitat estafada fos notablement superior .< /p>

En el marc de l'operació policial 'Pensió II', la principal investigada, molt coneguda en determinades barriades de la ciutat de Palma, va portar l'engany a totes les seves víctimes fent-los creure que els diners que li estaven entregant anava destinat a la compra d'un habitatge.

Pel que sembla, el capitost del grup criminal feia creure que podia aconseguir immobles a canvi d'una quantitat de diners, no sent aquesta, però, la seva finalitat.< /p>

La dona, cap visible del grup criminal, s'oferia a aconseguir immobles a persones del seu entorn, algunes amb pocs recursos econòmics, convencent-les que aconseguiria obtenir hipoteques al seu nom per a la compra dels immobles, si bé en realitat aquestes quantitats que li eren lliurades les ingressava directament en comptes bancaris de la titularitat o dels familiars. Fins i tot van arribar a crear la seva pròpia empresa a fi de donar aparença de legalitat als ingressos obtinguts davant de les entitats bancàries.

La gran majoria de víctimes van arribar a pagar grans quanties de diners pel fet que la investigada els oferia tota mena d'excuses en relació amb les quantitats que li anaven demanant els bancs, suposadament per formalitzar les hipoteques. , moment en què les víctimes van detectar l'engany i van anar a denunciar les dependències policials.

Els agents de la Policia del grup de Blanqueig de Capitals van assumir la investigació, localitzant altres perjudicats i analitzant els comptes bancaris dels estafadors, comprovant que tots els diners que havien aconseguit ingressar a través de la seva activitat delictiva els havien extret en efectiu, sense deixar rastre del mateix.

Portades a ca bo àrdues gestions d'indagació, finalment es va poder conèixer que el grup familiar s'havia amagat en una localitat de la província de Cadis, on es van desplaçar agents adscrits al grup de Blanqueig de Capitals de Palma a fi d'aconseguir la seva plena localització i detenció. in extremis', ja que pel que sembla estaven buscant desplaçar-se a una altra regió en un breu espai de temps.

Finalment els agents van procedir a la detenció dels presumptes autors. Després de ser posats a disposició de l'autoritat judicial, es va decretar l'ingrés a la presó provisional de la principal investigada i del seu marit. La investigació policial continua oberta.

Notícies més vistes Avui