• dissabte 3 de juny del 2023

Detenen una parella per maltractar el seu nadó de dos mesos

img

PALMA, 6 Oct.

La Policia Nacional ha detingut una parella, una dona de 32 anys i un home de 35, com a presumptes autors d?un delicte de lesions i maltractaments a la filla de tots dos, de mesos.

Segons ha informat la Prefectura en una nota de premsa, la dona ha estat arrestada en comissió per omissió.

Els fets van passar aquest dimarts, pels volts de les 01.00 hores, quan una pediatra de guàrdia en un hospital de Palma, va reclamar la presència dels agents després d'ingressar un nadó de dos mesos amb lesions i s'havia activat el protocol per maltractament infantil .

Una patrulla policial va dur a terme les primeres gestions, es va entrevistar amb la facultativa i va recollir informació dels progenitors. Els agents de la Unitat de Família i Dona (UFAM) i el metge forense es van fer càrrec de la investigació.

Segons han indicat, el nadó presentava diverses fractures òssies, a més de diferents hematomes per tot el cos. El pare va argumentar que les lesions haurien estat provocades involuntàriament mentre dormien. Per descuit, va argumentar l'haurien pogut esclafar. Sobre els hematomes, ha dit que "podria ser algun xumet o alguna carícia més forta dels normals".

Els facultatius van comprovar que les lesions s'haurien produït en diferents moments en el temps i que no es correspondrien amb allò argumentat pel pare.

Així, alguns hematomes podrien haver estat produïts amb un objecte sobre la menor, per la qual cosa les lesions podrien correspondre's amb un maltractament continuat.

Els agents de la UFAM van comprovar que la criatura havia estat atesa dues vegades en un altre centre per diversos hematomes superficials.

En vista dels fets, els agents van arrestar el pare com a presumpte autor d'un delicte de lesions i maltractaments , així com de la mare com a presumpta autora dels mateixos delictes en aquest cas per omissió.

Notícies més vistes Avui