• dissabte 3 de juny del 2023

Detinguda a Andratx per tenir empleats en pèssimes condicions de salubritat i sense permís de residència

img

Quan els treballadors volien agafar-se un dia lliure, la detinguda els cobrava 30 euros

PALMA, 9 Sep.

>

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona d'origen xinès de 51 anys, a Andratx (Mallorca), per presumptament tenir treballadors en pèssimes condicions de salubritat i sense permís de residència i treball a Espanya.

La investigació es va iniciar per part de la Ucrif Grup I, que va rebre una informació que indicava que els responsables d'un establiment de menjar xinès, al terme municipal d'Andratx, estarien emprant com a treballadors estrangers sense permís de residència i treball .

Després de fer una inspecció administrativa al local investigat, els agents van comprovar que al lloc hi treballaven cinc persones (dues d'origen xinès i tres d'origen colombià), quatre d'elles sense permís de residència i treball a Espanya. Els dos treballadors d'origen xinès vivien i dormien al mateix local, amb unes condicions pèssimes de salubritat, i un dels ciutadans d'origen colombià feia tasques de repartiment de menjar amb el seu vehicle particular, sense permís de conduir vàlid a Espanya. p>

A més, segons la Policia Nacional, quan els treballadors volien agafar-se un dia lliure, l'ara detinguda els cobrava 30 euros, i si era mig dia, 15 euros.

Amb la finalitat de justificar la presència dels empleats d'origen xinès, la propietària va mostrar als agents sengles nòmines, que es va comprovar que pertanyien a altres persones de la mateixa nacionalitat.

Després de diverses gestions, dimecres passat, els agents de la Policia Nacional van detenir la propietària, que ja tenia antecedents per fets similars.

Després d'una inspecció al local per part de la Conselleria de Salut i Consum, s'ha ordenat, a més, la suspensió provisional de l'activitat de lestabliment.

Igualment per part dels agents, es va informar la Policia Local d'Andratx sobre la presència de 12 bombones de gas butà situades a l'interior d'una petita habitació del restaurant. Aquestes bombones estaven connectades a una canonada que, per l'exterior, comunicava amb la cuina del local, cosa que suposava un greu risc per a les persones.

Notícies més vistes Avui