• dijous 30 de març del 2023

Detinguda a França una dona condemnada el 2018 per un atropellament mortal conduint èbria a Mallorca

img

PALMA, 7 Oct.

La Gendarmeria francesa ha detingut a Marsella una dona condemnada el 2018 per un Jutjat de Palma per l?atropellament mortal d?un ciclista a Sineu mentre conduïa èbria.

La dona va ser condemnada a dos anys i set mesos de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu. El succés va tenir lloc el setembre del 2016 a Sineu, i el mort era un agent de la Policia Local de Palma que en el moment de l'accident anava amb el fill menor d'edat.

El cotxe que conduïa la dona va envair el voral i va atropellar el ciclista. Les proves d'alcoholèmia practicades a la dona van donar resultats de 0,94 i 0,98 mil·ligrams d'alcohol per litre, gairebé quatre vegades més que el màxim permès.

Fonts properes al procés han informat que la dona va ser detinguda aquest dijous al seu centre de treball a Marsella, com havia avançat el diari 'Última Hora'.

Fa més de dos anys que la dona havia d'haver recollit a Palma el manament d'entrada a la presó però fins ara continuava residint i treballant a Marsella, tot i que es va emetre una ordre europea de detenció.

De fet, va ser un familiar de la víctima qui es va desplaçar a Marsella per, acompanyada d'un intèrpret, comunicar a les autoritats locals l'existència de l'ordre europea.

Fonts jurídiques han explicat que amb els convenis internacionals vigents és complicat aconseguir una extradició des de França per a execucions de sentència que no estiguin relacionades amb terrorisme. Per això esperen que les autoritats franceses sol·licitin més informació a Espanya i facin que la dona compleixi la pena de presó a França.

En el seu torn d'última paraula al judici la dona va demanar perdó als familiars i, plorant, va dir que recordava l'accident "cada dia". L'advocat dels familiars de la víctima, Diego Wencelblat, es va mostrar escèptic davant aquest suposat penediment, recalcant que la família no havia rebut cap carta o trucada demanant perdó i que l'acusada havia intentat "confondre la policia" sobre qui conduïa el vehicle.

Notícies més vistes Avui