• dijous 2 de febrer del 2023

Detinguda a Manacor per fer empadronaments fraudulents a migrants a canvi de diners

img

PALMA, 23 Set.

La Policia Nacional ha informat de la detenció d'una dona, de nacionalitat espanyola, a Manacor per la suposada comissió de falsedats documentals per a l'empadronament fraudulent d'immigrants en un domicili a canvi de diners.

En una nota de premsa, els agents han explicat aquest divendres que la detenció es va produir el 13 de setembre. La investigació es va iniciar en detectar un funcionari de l'Ajuntament de Manacor una possible anomalia en un procediment d'empadronament d'un estranger en un domicili de la localitat.

Davant els indicis que la dona pogués estar fent irregularitats als tràmits d'empadronament, els investigadors van procedir a demanar de l'Ajuntament tota la documentació per analitzar-la.

Fruit de la investigació es va poder comprovar com, segons sembla, aquesta dona resident a Manacor ja hauria empadronant nou immigrants, diversos de ells en situació irregular a Espanya, al mateix domicili, utilitzant documents falsificats en què constava com a persona que autoritzava l'empadronament la filiació d'una dona morta, però que a més seguia intentant empadronar amb el mateix mètode més persones. p>

Aquesta facilitació cap als immigrants era realitzada previ pagament d'una quantitat econòmica i sabent que mai residirien en d habitatge, però que gràcies a l'empadronament fraudulent podien començar a tenir accés a diverses ajudes socials, sanitàries i facilitar-los en el futur la sol·licitud de permisos de residència.

A més, la Policia va comprovar que la propietària de l'habitatge havia mort el 2020, i que la detinguda utilitzava la filiació i la signatura de la persona morta per poder tramitar diferent documentació a favor seu.

Notícies més vistes Avui