• dimarts 6 de juny del 2023

Detinguda a Palma per difondre unes imatges íntimes d'una dona

img

Les imatges s'havien pres sense el consentiment de la víctima

PALMA, 5 Oct.

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona de 48 anys a Palma, com a presumpta autora d'un delicte de descobriment i revelació de secrets, després de difondre unes imatges íntimes d'una dona, que havien estat preses sense el seu consentiment.

la policia ha investigat, però no detingut, un home de 53 anys, també per presumpte un delicte de descobriment i revelació de secrets.

La investigació es va iniciar com a conseqüència d'una denúncia interposada per una dona que va descobrir la difusió de fotografies íntimes seves de les quals desconeixia la seva existència.

La policia va comprovar que les fotografies procedien de videotrucades que va mantenir la denunciant amb un home, que presumptament va capturar les imatges sense coneixement ni autorització de la perjudicada. En aquest punt, els agents van comprovar que una dona, la parella sentimental de l'home que va fer les imatges, va descobrir aquests arxius i els va difondre a un tercer que va resultar haver tingut una relació afectiva amb la denunciant.

La policia Nacional recorda que el mer accés a un dispositiu d'emmagatzematge o terminal telefònic aliè, sense autorització del seu propietari legítim, pot ser constitutiu de delicte de descobriment i revelació de secrets, igual que la difusió d'imatges íntimes sense consentiment de la persona que es mostra-hi.

En cas de ser víctima de fets similars, a més de denunciar davant la Policia, els perjudicats disposen del Canal Prioritari AEPOD, pertanyent a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, disponible a la pàgina web www.aepd.es/canalprioritario, on, una vegada denunciat, es garanteix la eliminació d'aquest contingut en el termini de 72 hores.

Notícies més vistes Avui