Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detinguda a Palma una dona per intentar treure de l'illa a la seva cosina, tutelada pel Servei de Menors.

Detinguda a Palma una dona per intentar treure de l'illa a la seva cosina, tutelada pel Servei de Menors.

PALMA, 18 Març.

Una dona de 29 anys ha estat detinguda a Palma com a presumpta autora d'un delicte de subtracció de menor, en intentar portar-se la seva cosina, tutelada pel Servei de Protecció de Menors, i portar-la fora de l'illa.

Segons ha informat la Policia Nacional en nota de premsa, la investigació es va iniciar a partir d'una denúncia interposada per la responsable d'un centre de menors de la Part Forana. En la denúncia s'advertia de la desaparició d'una nena petita amb tutela exercida pel Servei de Protecció de Menors.

La menor només tenia una cosina a l'illa amb la qual mantenia un règim de visites. El passat 12 de març, totes dues van concretar una trobada a Palma, circumstància que va aprofitar la dona per portar-se la nena.

La Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional va dur a terme una investigació i, davant dels indicis que la dona anava a portar-se la nena fora de l'illa, els agents van organitzar un operatiu.

Així va ser que el 13 de març els policies van aconseguir localitzar la dona amb la nena a l'estació marítima de Palma. La detinguda tenia la intenció d'abandonar l'illa, ja que havia comprat dos bitllets amb destinació a la península.

Un dels passatges estava a nom de la detinguda, però en l'altre figurava un altre nom que no es correspondia amb la filiació de la menor. Davant dels fets, els agents van procedir a la detenció de la dona.

La nena ha estat reintegrada al centre de menors, on mantenen un procediment d'entrega de la menor al seu pare, que resideix a l'estranger, no podent dur-se a efecte perquè el progenitor, segons la Policia, es mostra poc col·laborador.