Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detinguda a Palma una dona per robar joies i diners a un vell a qui cuidava.

Detinguda a Palma una dona per robar joies i diners a un vell a qui cuidava.

PALMA, 21 Des.

La Policia Nacional a Palma ha detingut una dona per robar diversos efectes a un octogenari al qual cuidava, entre ells joies i diners que havia tret dels seus comptes bancaris.

Segons ha informat el cos policial en nota de premsa, a principis d'estiu el Grup de Delinqüència Econòmica i Ciberdelinqüència va rebre la denúncia de l'ancià.

Els agents van procedir llavors a la identificació i posterior detenció d'una dona espanyola, de 52 anys, qui hauria contactat amb un home d'edat avançada i, després de guanyar-se la seva confiança, li hauria manifestat que no tenia lloc on viure, oferint-se per cuidar-lo a canvi d'instal·lar-se a la seva casa.

En concret, va ser a principis d'estiu quan la dona va abordar l'home, que estava passejant pel centre de la ciutat, i va entaular una conversa amb ell, interessant-se per la situació en què es trobava l'ancià.

Acte seguit, l'ara detinguda es va oferir a cuidar-lo i a fer-li companyia a canvi de conviure amb ell, acceptant l'home a això i instal·lant-se immediatament la dona en l'immoble.

Durant els dies que la dona va estar vivint a casa de l'ancià, li va manifestar que se li havia trencat el mòbil i va demanar a l'home que li regalés un telèfon mòbil, a allò que va accedir.

Després de diversos dies de convivència, la dona es va marxar de la vivenda emportant-se totes les seves pertinences sense donar cap mena d'explicació a l'ancià i sense tornar a contactar amb ell.

Transcorreguda una setmana, el fill de la víctima va observar en els comptes del seu pare una sèrie d'operacions i extraccions bancàries continuades i de grans quantitats en un curt període de temps.

L'ancià va negar haver realitzat aquests moviments bancaris i va observar que no tenia la targeta a la seva cartera, adonant-se que també li havien robat diverses joies de l'interior de la vivenda.

Segons la Policia, el valor total del perjudici causat ascendeix a la quantitat de gairebé 3.500 euros entre extraccions en caixers i joies sostretes.

Per part del Grup de Policia Judicial i després de les investigacions pertinents, es va procedir a identificar i detenir la dona, a qui li consten antecedents policials anteriors als fets.