• dimecres 7 de desembre del 2022

Detinguda una dona a Burgos per exigir diners a un home de Menorca sota amenaça de tallar-li el coll

img

MENORCA, 16 Jun.

La Brigada de Policia Nacional de Burgos va detenir el 9 de juny passat una dona de 19 anys i origen colombià com a presumpta autora d'un delicte d'extorsió a un home de Menorca, a qui exigia diners sota amenaça de tallar-li el coll.

La víctima, resident a Ciutadella, va interposar una denúncia davant la Policia Nacional al mes de març ja que, després d'haver accedit a diverses pàgines de contactes per establir relació amb dones, un home s'hi va posar en contacte telefònic fent-se passar per un sicari i el va amenaçar si no li ingressava 2.000 euros.

L'home de Ciutadella va pagar aquesta primera quantitat, però li continuaven reclamant 3.000 euros per eliminar-lo d'una suposada llista que tenien els sicaris. En aquesta ocasió la víctima no va efectuar el pagament i va bloquejar el número de telèfon.

Amb l'objectiu que la víctima accedís al xantatge se li van fer arribar, com a amenaça, fotografies i vídeos en què es observava com tallaven el coll a una persona, a través d'una app de missatgeria instantània.

Després de la denúncia, els agents de la Policia Nacional van posar en marxa l'operació 'Gore', durant la qual es va poder determinar que la presumpta autora no es trobava a Menorca, sinó a Burgos i feia servir les noves tecnologies per dur a terme l'extorsió.

El Grup de Judicial de la Comissaria de Ciutadella a Menorca va demanar col·laboració a la Comissaria Provincial de Burgos per localitzar la presumpta autora, que va ser detinguda el 9 de juny passat. Durant l'arrest, se li va intervenir el terminal telefònic amb la finalitat de poder localitzar més víctimes i es van bloquejar els comptes bancaris per poder recuperar els diners estafats. Tot i això, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Des de la Policia Local de Ciutadella han advertit que el modus operandi detectat en aquest tipus de delictes sempre és similar. De vegades els delinqüents publiciten anuncis en pàgines de contactes on faciliten dades ficticis, aconseguint així les dades de potencials víctimes, per, a continuació, exigir-los imports econòmics mitjançant l'enviament d'imatges i vídeos amenaçadors o amb la finalitat de no revelar que aquests accedeixen a pàgines de contactes. En aquest cas, quan la víctima creia estar xatejant amb una dona, en realitat estava deixant el seu telèfon al ciberestafador. les víctimes amb suposades represàlies tot i efectuar l'ingrés, fins que finalment aquesta es decideix per interposar la denúncia”, han manifestat.

En aquesta línia, aconsellen les persones que puguin ser víctimes d'una extorsió d'aquest tipus que mai no facin front a aquests pagaments de cap quantitat de diners i que denunciïn els fets de forma immediata. "L'amenaça és fictícia i el xantatge es pot prolongar en el temps malgrat abonar la suma de diners reclamats", han conclòs.

Notícies més vistes Avui