• dimecres 29 de març del 2023

Detingudes més de 350 persones a Palma des del maig en el marc de l'operació estiu

img

PALMA, 17 Ago.

Més de 350 persones han estat detingudes des de començament de temporada estival--des de maig de 2022-- en el marc de l'Operació Estiu, desenvolupada per la Policia Nacional ia la qual s'ha sumat, des de l'1 d'agost, la Policia Local de Palma.

Segons ha detallat la Policia Nacional a nota de premsa, aquests autors van dur a terme diversos delictes, com lesions, danys, contra la salut pública i robatoris, sent la majoria furts.

D'altra banda, més concretament, des que la Local actua al operatiu, han estat arrestades 32 persones, i han estat detingudes 'in fraganti' 30.

Així, s'han creat patrulles conjuntes de paisà integrades per agents dels dos cossos, incrementant el nombre de patrulles d'uniforme i aconseguint practicar, a més de les 32 detencions, un total de 250 identificacions i multitud de seguiments de sospitosos.

Del total de 350 detinguts, 150 han estat arrestats 'in fraganti' per furts de diferent especialitat. A això cal sumar també altres detencions practicades amb motiu de les investigacions realitzades pels grups de recerca de les comissaries de Platja de Palma i Centre.

A més, els agents han dut a terme diverses actuacions per furts lleus , identificant presumptes autors i donant compte a l'autoritat judicial, ja que l'import no supera el límit de 400 euros i disposen de domicili, cosa que no comporta detenció.

En detall, el dispositiu l'integren agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, especialment els Grups Operatius de Resposta (GOR) i de la unitat de Motos, grups d'Atenció al Ciutadà, UPR, unitat de Motos i UIP, Policia Judicial de la Comissaria de Platja de Palma, Centre i Oest, en col·laboració amb Policia Local de Palma.

La Policia Local porta desenvolupant les tasques de prevenció de la delinqüència a Platja de Palma des de l'inici de l'estiu, però la seva participació al dispositiu de l'Operació Estiu desenvolupada per la Policia Nacional suposa un increment de les patrulles conjuntes de paisà, per la qual cosa hi ha més presència policial a Platja de Palma, al que cal sumar les patrulles uniformades dels dos cossos que ja patrullaven demà, tarda i nit per la zona.

"La col·laboració i la coordinació entre ambdós cossos policials ha suposat un plus en la seguretat ciutadana per als veïns de Palma, actuant de forma coordinada en la lluita contra la delinqüència, integrant els agents de la Policia Local en grups de recerca, judicial o seguretat ciutadana de la Policia Nacional", han conclòs.

Notícies més vistes Avui