Detingudes quatre persones i investigada una altra per empadronar fraudulentament a ciutadans estrangers a Palma.

Detingudes quatre persones i investigada una altra per empadronar fraudulentament a ciutadans estrangers a Palma.

PALMA, 9 Nov.

La Policia Nacional a Palma ha detingut a quatre persones d'origen marroquí i espanyol i està investigant a una cinquena per empadronar fraudulentament a ciutadans estrangers.

En una nota de premsa, el cos policial ha explicat que els agents venien investigant una denúncia interposada per una dona que va manifestar que se li havia denegat una ajuda per part de la Seguretat Social perquè, segons va dir, no li correspondia prestació alguna per estar donada d'alta al Règim d'Autònoms, assegurant que ella mai havia estat autònoma.

Mentre s'investigaven aquests fets, una patrulla de la Policia Local va identificar a un home espanyol que portava 15 passaports marroquins en una bossa de plàstic i diversos documents relacionats amb empadronaments, sent tot això lliurat a una patrulla de la Policia Nacional, que ho va derivar a agents de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals (Ucrif) per afegir-los a la investigació.

Els agents van comprovar que el portador d'aquests documents i l'investigat per ells era la mateixa persona. Es tractava d'un ciutadà espanyol amb diversos antecedents i que ja havia estat detingut amb anterioritat per falsificacions documentals i similars i que s'identificava com a gestor.

Realitzades les gestions, el Consolat del Regne de Marroc va facilitar les oportunes accions per localitzar els titulars dels passaports intervenits i citacions en dependències policials.

D'aquesta manera, es va descobrir que el presumpte autor, juntament amb altres tres persones d'origen marroquí, s'estaven dedicant a la captació de persones d'aquesta última nacionalitat i que estaven en situació d'estada irregular, perquè prèviament acordessin facilitar els seus passaports i poder ser empadronats a canvi d'entre 400 i 600 euros.

El principal detingut va aconseguir domicilis per empadronar a aquestes persones. Un dels investigats va acabar sent imputat, el principal 'facilitador' d'habitatge, per tenir coneixement dels fets i obtenir lucre econòmic. En altres casos falsificava el contracte de lloguer d'un habitatge i la signatura del titular.

La Policia ha destacat que els empadronaments fraudulents s'utilitzen per tenir accés a diferents serveis i ajudes socials i constitueixen infraccions administratives sancionades en la llei d'estrangeria i fins i tot en l'ordre penal.

Una vegada reunides les proves i testimonis necessaris, els policies de l'Ucrif van procedir a la detenció de tots els intervinguts com a presumptes autors de pertinença a grup criminal, favoriment de la immigració irregular, falsedat documental i descobriment i revelació de secrets. També se'ls va posar a disposició judicial.

.

Tags

Categoría

Illes Balears