• dilluns 5 de juny del 2023

Detingut a Palma per patronejar una pastera des d'Algèria per portar migrants

img

PALMA, 20 Jul.

La Policia Nacional ha informat, aquest dimecres, de la detenció d'un home, de 29 anys i origen algerià, per patronejar una pastera des d'Algèria i portar migrants fins a Balears.

En una nota de premsa, els agents han explicat que l'home ha estat arrestat com a presumpte autor dels delictes d'afavoriment de la immigració il·legal , així com per pertinença a organització criminal.

A la matinada de l'11 de juliol, Salvament Marítim va interceptar una pastera en aigües de Cabrera en què anaven 17 homes, dos menors d'edat, que van ser traslladats al port de Palma.

Un cop a dependències policials, els agents del Grup I de la UCRIF, de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres van tramitar els expedients per entrada il·legal en territori nacional i van iniciar una investigació.< /p>

Els policies van identificar com a p atron al detingut, que va ser el responsable de patronejar l'embarcació patera des de la sortida d'Algèria. El mateix es va sentir indisposat el que va motivar que parés l'embarcació durant cinc hores fins que es va poder recuperar i reiniciar el viatge.

El detingut controlava també el menjar i la poca aigua que hi havia a la pastera: cinc ampolles de aigua de tres litres per a 17 persones per a un viatge a alta mar de 24 hores. A més, no permetia que els migrants que pugessin a l'embarcació menjar o aigua pròpia.

Per aquests motius, els agents van detenir l'home, decretant-se l'ingrés a la presó.

Notícies més vistes Avui