• dimarts 21 de març del 2023

Detingut el patró d'una pastera interceptada aquest dimecres a Santanyí amb 14 migrants a bord

img

El detingut controlava l'aigua als immigrants, sense poder portar-los de fora ni aigua ni menjar

PALMA, 22 Jul

La Policia Nacional ha detingut el patró d'una pastera que va ser interceptada aquest dimecres passat a la localitat mallorquina de Santanyí, com a presumpte autor dels delictes d'afavoriment d'immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

p>

Segons ha informat la Policia Nacional aquest divendres en una nota de premsa, agents policials han procedit a la detenció d'un home d'origen algerià de 36 anys, per delictes d'afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

Aquest dimecres passat, Salvament Marítim va interceptar una pastera en aigües de Cala Figuera, a Santanyí, amb 14 homes, que van ser traslladats fins al port de Palma.

Un cop assistits , els 14 immigrants f van ser traslladats fins a
dependències de la Policia Nacional a Palma, on per part de la
Brigada d'Estrangeria, es va procedir a tramitar els corresponents
expedients per entrada il·legal en territori nacional.

Alhora, agents del Grup I de la UCRIF van procedir a prendre declaració testifical als immigrants a fi de poder identificar el patró de la pastera, membre de l'organització o grup criminal dedicada al trànsit il·legal persones, que té coneixements sobre navegació marítima a alta mar, sistemes GPS, motors, etcètera, i la missió dels quals consisteix a pilotar l'embarcació des de la sortida d'Algèria, fins a l'arribada a costes nacionals, percebent una quantitat econòmica per aquest viatge.

Com resultat de les gestions realitzades es va aconseguir identificar el patró, sent aquest el responsable de conduir l'embarcació tipus pastera des de la seva sortida d'Algèria i manejar en tot moment el navegador GPS, sent intervingut entre els seus pertinences un G.P.S, eines i una bateria portàtil.

El detingut controlava també la poca aigua que hi havia a la pastera, disposant els migrants de només dos litres d'aigua durant tot el trajecte, no permetent als migrants que pugessin a l'embarcació menjar o beguda pròpia.

Per aquests fets es va procedir a la seva detenció, tramitant-se atestat
policial i sent posat a disposició del Jutjat de Guàrdia de Palma.

Notícies més vistes Avui