• dimecres 7 de juny del 2023

Detingut el patró d'una pastera que va arribar a Formentera amb cinc migrants a bord

img

IBIZA, 26 Ago.

Agents de la Policia Nacional a Eivissa han detingut un ciutadà d'origen algerià de 18 anys que s'assenyala com a patró d'una embarcació on van arribar cinc migrants adults, tots barons procedents d'Algèria.

Se l'ha arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d'afavoriment de la immigració il·legal.

Segons ha informat la policia, els migrants van ser interceptats a Formentera. L'embarcació havia partit de la zona de Bouismail, a Tipaza (Algèria) i després de dos dies de travessia va arribar a costes de Formentera.

Els migrants van abandonar l'embarcació a la zona de S'Estufador i es van internar. a l'Illa en direcció al port de la Savina.

L'avís d'un particular sobre l'albirament d'una embarcació patera va alertar la Guàrdia Civil que va localitzar els migrants i els va posar a disposició de la Policia Nacional , competent en els assumptes d'Estrangeria.

Tots cinc es trobaven exhausts però en bon estat de salut. L'embarcació no tenia les mesures bàsiques de seguretat i la persona que la patronejava no tenia la llicència requerida, circumstàncies que segons la policia van posar en greu perill tots els ocupants.

Per part de la UCRIF a Eivissa continuen les investigacions per aclarir la possible existència d'una xarxa criminal responsable de l'organització i logística dels viatges que es realitzen des de les costes algerianes fins a l'Illa.

Notícies més vistes Avui