• divendres 31 de març del 2023

Detingut el responsable d'un club de contactes a Manacor per tenir vuit dones treballant sense contracte

img

PALMA, 28 Ago.

Agents de la Policia Nacional han detingut el responsable d'un club de contactes a Manacor , com a presumpte autor de delictes contra els drets dels treballadors, per tenir vuit dones treballant sense contracte ni donades d'alta a la Seguretat Social.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest diumenge en una nota de premsa , els agents del cos policial han detingut un home, de 49 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors, en tenir treballant en un club de contacte vuit dones sense contracte ni estar donades d'altes a la seguretat social, estant set sense permís de residència.

Des del passat mes d'abril, agents de la Policia, del Subgrup Operatiu d'Estrangers i d'unitats de Seguretat Ciutadana, en col·laboració amb la Inspecció Laboral , i amb suport d'unitat s de la Policia Local de Manacor van iniciar inspeccions en establiments d'hostaleria de la localitat, per tal de controlar-ne les condicions dels treballadors.

L'objectiu d'aquests dispositius era intentar evitar possibles explotacions de treballadors. , ja fossin consistents d'infraccions penals o administratives relacionades amb l'àmbit laboral, així com detectar l'existència de possibles víctimes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual i, o bé, laboral.

Durant les inspeccions , en un dels locals visitats, en concret en un club de contactes, els policies, en companyia d'un subinspector de la Inspecció de Treball, es van entrevistar amb les dones que en aquell moment eren a l'establiment, reconeixent-ne la majoria que havien arribat a un acord verbal amb l'encarregat del mateix per iniciar una relació laboral, sense que aquest els hagués donat d'alta a la Seguretat Social, ni hagués tramitat cap tipus d'assegurança mèdica a cap d'elles.

Per als agents, va resultar curiós comprovar que diverses de les dones estrangeres feia poc temps que eren a Espanya, havent arribat com a turistes i estant encara en període de "estada" ", per la qual cosa no poden treballar, si bé ja estaven realitzant una activitat laboral.

Per això, es va procedir per part de la Inspecció de Treball a realitzar el informe oportú, que ha conclòs que el responsable del Aquest establiment hauria comès, suposadament, un delicte contra el dret dels treballadors.

L'informe es va remetre al Subgrup d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional a Manacor que va dur a terme una investigació. Com a resultat de la mateixa, els agents han procedit aquesta setmana a la immediata localització i detenció del presumpte autor.

La Policia ha destacat finalment els bons resultats que estan donant aquests dispositius de col·laboració amb la Inspecció de Treball de la Seguretat Social i la Policia Local de Manacor, per la qual cosa es continuaran realitzant per protegir els drets dels treballadors i evitar les conductes d'explotació laboral.

Notícies més vistes Avui