Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detingut l'autor de vuit robatoris a establiments de l'Arenal.

Detingut l'autor de vuit robatoris a establiments de l'Arenal.

PALMA, 21 Nov.

La Guàrdia Civil en coordinació amb la Policia Nacional ha detingut a un home, de 42 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de vuit delictes de robatori en establiments de l'Arenal (Mallorca).

Segons han informat tots dos cossos en un comunicat conjunt, després de la investigació, els agents van identificar l'autor i van comprovar que es tractava d'una persona amb múltiples antecedents.

En concret, per part de Guàrdia Civil se li imputen dos robatoris amb força, en un d'ells comès a finals del passat mes, el detingut va accedir a l'interior d'un restaurant a la localitat de Llucmajor i, després de trencar un vidre de la porta d'entrada, es va endur diners i comandaments electrònics, tot plegat per un valor de 800 euros.

Dies després, a la zona de l'Arenal de Llucmajor, després de trencar un dels vidres de les portes d'accés i accedir al local, va sostreure al voltant de 6.000 euros i un TPV de l'interior.

D'altra banda, per part de Policia Nacional se li imputen sis robatoris amb força portats a terme en menys d'un mes. En concret, el 7 d'octubre de matinada va dur a terme un robatori amb força en un establiment, havent forçat la porta d'entrada i emportant-se diverses begudes.

A més, el 24 d'octubre de matinada es van dur a terme tres robatoris amb força en tres establiments de l'Arenal. En un d'ells va trencar el tendal de paret i una de les finestres, mentre que en l'altre hi havia una finestra trencada i en el tercer estava fracturat el vidre de la porta d'entrada.

El 2 de novembre, també de matinada, el home va aconseguir entrar en un altre local forçant la barrera metàl·lica, doblegant tots dos laterals, sostreient de l'interior el calaix de la caixa enregistradora. Al dia següent, va trencar una barra de la porta darrere de un altre establiment, accedint a l'interior del mateix per sostreure una caixeta amb diners.

Degut a que l'autor prenia diferents mesures per evitar ser localitzat, canviant constantment de domicili, per part de la Guàrdia Civil de Llucmajor, el Grup de Robatoris de la Policia Nacional de Palma i l'Equip de Policia Judicial d'Algaida es van coordinar en gestions per a la localització i detenció de l'autor dels robatoris.

Gràcies a aquestes gestions conjuntes, l'autor va ser localitzat i detingut per la Guàrdia Civil de Llucmajor. Després de la instrucció de les corresponents diligències, el detingut va ser posat a disposició del Jutjat de Guàrdia de Palma.