• dilluns 5 de juny del 2023

Detingut per col·locar una càmera en una ampolla d'aigua en uns banys i gravar almenys 38 dones

img

PALMA, 27 Jul.

La Policia Nacional ha informat, aquest dimecres, de la detenció d'un home, de 42 anys d?edat i origen espanyol, per col·locar una càmera en una ampolla d?aigua en uns banys i gravar sense el seu consentiment almenys 38 dones.

En una nota de premsa, la Policia ha explicat que l'home va col·locar la càmera als banys del seu establiment, situat al centre de Palma.

Segons sembla, el presumpte autor disposava de dos dispositius d'enregistrament ocults en ampolles d'aigua, que es comercialitzen en aquest format per aconseguir captar imatges sense que se n'adoni la persona gravada ja que la càmera capta perfectament la imatge i el so a través d'una etiqueta especial que simula ser la d'una marca d'aigua mineral i el líquid que conté fa invisible la pròpia càmera.

Pel que sembla el detingut fa almenys dos anys que col·locaria e aquests aparells al bany femení per captar imatges quan les dones entraven. L'ampolla amb la càmera oculta va ser descoberta casualment per una clienta que en comprovar la troballa la va lliurar a la Policia relatant els fets i explicant que ja el 2020 va localitzar una altra ampolla igual que va destruir, segons la seva versió.

agents del grup de Recerca de la Comissaria Centre de la Policia Nacional es van fer càrrec de la investigació, comprovant que era una càmera que s'activa per moviment. Així, cada vegada que una dona entra a la neteja i que contenia una targeta micro SD.

Els investigadors van procedir a l'anàlisi de la targeta SD, que disposava de més de 100 arxius, comprovant per una banda que fins i tot 38 dones diferents havien quedat retratades per la càmera, i per una altra que cada poques pistes d'enregistrament apareixia una vegada i una altra un mateix baró a comprovar el correcte funcionament de l'aparell.

Un cop constatat que es tractava d'un dels socis de l'empresa, els investigadors van procedir a la seva detenció aquest dimarts, incautant tot el material electrònic de què disposava aquesta persona tant a casa seva com al bar.

Al local tenia les dues ampolles de aigua citades, una encara amb la càmera, en aquesta ocasió ocultes darrere la barra, i al seu habitatge un portàtil, on pel que sembla accediria al contingut dels enregistraments, i 44 targetes de memòria més adaptades per al seu ús amb la càmera, la majoria de 32 gigabytes.

En total es calc ula que podria haver-hi prop de 5.000 vídeos. A falta d'una anàlisi pericial del material intervingut, la Policia ha assenyalat que de moment no hi ha indicis que hagi compartit els enregistraments amb tercers per la qual cosa al principi només se li imputa un nombre encara per determinar de delictes de descobriment de secrets .

Notícies més vistes Avui