• dimarts 6 de juny del 2023

Detingut per homicidi imprudent l'encarregat de l'obra on va morir un empleat a Calvià

img

PALMA, 30 Set.

La Guàrdia Civil ha detingut un home per la suposada comissió d'un homicidi imprudent i un delicte d'encobriment a Calvià, on el 13 de setembre passat va morir un treballador en un local en obres per un cop elèctric.

Després de l'accident laboral del 13 de setembre passat a Bendinat (Calvià), guàrdies civils en van iniciar una investigació per intentar aclarir els fets.

Dels informes realitzats i les manifestacions de testimonis, els agents van concloure que l'encarregat d'obra, de manera negligent i provocant un clar risc per als treballadors, suposadament va connectar uns cables de llargues dimensions i amb empalmaments a la línia elèctrica principal del local. Aquests cables estaven en contacte amb una bastida metàl·lica, objecte que en tocar la víctima va causar el cop elèctric.

D'acord amb la Guàrdia Civil, quan es va produir l'accident el treballador afectat es trobava amb vida, però el encarregat de l'obra, per temor a una inspecció i en tractar-se d'un treballador en situació irregular a Espanya, va refusar trucar als serveis sanitaris en un primer moment. Més tard, quan va veure que el ferit empitjorava, va avisar els serveis d'emergències i en saber que s'iniciaria una investigació, va intentar amagar les proves tallant els cables relacionats amb el fet i amagant-los.

Aquests cables van ser posteriorment localitzats pels agents de la Guàrdia Civil que investigaven el succés.

Notícies més vistes Avui