• dilluns 3 d'octubre del 2022

Detingut per quarta vegada un tècnic de reparacions per estafar els seus clients amb pagaments per avançat

img

Una vegada que tenia els diners no tornava a acudir al domicili

PALMA, 1 Set.

< p> La Policia Nacional ha detingut a Palma, per quarta vegada, un home que es dedicava a la reparació i venda d'electrodomèstics i que presumptament estafava els seus clients exigint pagaments per avançat a canvi de serveis que després mai no prestava.

>

Segons ha informat la Prefectura Superior de Balears en una nota de premsa, l'individu es presentava com a tècnic d'instal·lacions d'aires condicionats i reparació i venda d'electrodomèstics, facilitant el telèfon de contacte i generant confiança als futurs clients potencials.

La policia entén que la manera de procedir de l'home va més enllà d'un mer incompliment de contracte. L'home anava a l'habitatge del client que havia sol·licitat els seus serveis, i després de fer una primera inspecció a l'electrodomèstic, efectuava un pressupost previ abans de reparar-lo. Aleshores deia als propietaris que havia de canviar diverses peces i sol·licitava una quantitat de diners per als recanvis, marxant del lloc amb els diners, sense tornar al domicili per reparar l'electrodomèstic.

En altres ocasions, i depenent de l'antiguitat de l'electrodomèstic, convencia els clients perquè ho canviessin per un altre de nou, oferint-se ell a aconseguir un electrodomèstic a un preu molt atractiu.

Un cop pactada la compravenda, sol·licitava de vegades la totalitat d'import via transferència bancària, o bé gairebé el total del valor del electrodomèstic en efectiu. Quan tenia els diners se n'anaven del lloc i no tornava a contactar amb els clients.

Atès que molts clients contactaven amb ells per interessar-se per la seva compra, dilatava el lliurament amb excuses, fins que finalment les víctimes van denunciar.

El Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics de la Policia Nacional a Palma va arrestar dimarts passat l'home com a presumpte autor de delictes d'estafa.

El muntant aproximat dels diners defraudats puja a gairebé 6.000 euros i fins ara s'ha pogut constatar l'existència de vuit víctimes, si bé la investigació continua oberta.