• divendres 2 de desembre del 2022

Detingut un altre patró d'una pastera que va arribar a Formentera amb migrants a bord

img


EIVISSA, 14 Oct.

La Policia Nacional ha detingut un home per patronejar una embarcació tipus patera i que va arribar a l'Illa amb migrants a bord.

Segons ha informat el cos policial, dimarts passat els agents van procedir a la detenció d'un ciutadà d'origen algerià com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i afavoriment a la immigració il·legal.

En concret, van ser interceptades nou persones a terra quan acabaven de desembarcar d'una pastera a la platja des Caló, a Formentera.

Després de les investigacions posteriors, els agents de la Unitat d'Estrangeria van poder confirmar que aquestes persones van partir de les costes d'Algèria en pastera, posant en risc les seves vides.

el viatge i patronejat una de les embarcacions ions durant el trajecte.

L'identificat com el patró de la pastera va ser detingut i posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Eivissa, que va acordar presó preventiva.

D'altra banda , dilluns passat es van personar a la Comissaria de Policia Nacional a Eivissa quatre persones, dos adults i dos menors, manifestant també que havien arribat des d'Algèria en una pastera al costat de quatre persones més.

Durant les entrevistes efectuades pel grup UCRIF de la Brigada d'Estrangeria, aquests migrants van declarar que es tractava d'un pare i el seu fill i d'un oncle acompanyat del nebot.

Els menors van ser traslladats a un Centre de Menors, on romanen sota custòdia fins a la resolució de les proves realitzades que acreditin vincle biològic.

Al llarg d'aquest any han arribat a les illes d'Eivissa i Formentera un total de 39 pasteres, amb 494 migrants, entre els quals hi havia 28 menors estrangers no acompanyats i altres 14 menors acompanyats pels seus familiars.

En relació amb les pasteres arribades a Eivissa i Formentera aquest any, 14 patrons han estat detinguts, i se n'han trobat diversos a la presó.

Des de la UCRIF de la Comissaria d'Eivissa continuen les investigacions tendents a esbrinar l'existència de grups criminals que organitzen viatges des de les costes d'Algèria.

Notícies més vistes Avui