• dimarts 6 de juny del 2023

Detingut un empresari a Palma per simular contractes per regularitzar la situació d'estrangers

img

PALMA, 17 Jun.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Palma quatre persones, d'entre 35 i 51 anys, com a presumptes autors de delictes de falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal i contra la hisenda pública i la seguretat social.

La investigació es va iniciar després de conèixer la possible existència de dues empreses, una carnisseria i una fruiteria, situades a Palma i propietat d'un dels detinguts, en què s'estaria "contractant" de manera simulada treballadors estrangers per regularitzar la seva situació a Espanya o rebre una prestació per desocupació.

Donat el gran volum de persones contractades i regularitzades en els darrers anys malgrat la mida petita de les empreses, els investigadors van començar a sospitar que l'empresari podria estar realitzant contractes o precontractes ficticis a estrangers a canvi d'una amb traprestació econòmica, perquè aquests els puguin presentar a l'Oficina Única d'Estrangers de Balears, a fi de poder regularitzar la seva situació a Espanya.

Tres dels investigats van aconseguir així obtenir o renovar el permís de residència i altres dos accedir al cobrament de l'atur, un d'ells després de cotitzar falsament i passant a tenir dret a una prestació.

Després de fer una inspecció sanitària als dos establiments la Conselleria de Salut, el passat 8 de juny, la Policia va fer un dispositiu per procedir a la detenció dels investigats. També es va procedir a l'aixecament d'actes proposant el tancament dels locals si no s'esmenaven les irregularitats detectades.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions per aquests fets.

Notícies més vistes Avui