Detingut un empresari per explotar laboralment als seus treballadors a Manacor.

Detingut un empresari per explotar laboralment als seus treballadors a Manacor.

El detingut tenia a més una Ordre Internacional de Recerca i Detenció a Romania.

PALMA, 26 Nov.

Agents de la Policia Nacional han detingut un empresari com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors, per explotar laboralment els seus empleats, a Manacor.

En una nota de premsa, la Policia Nacional ha informat que el passat dia 7 de novembre, el grup d'Extranjers a Manacor, després de sis mesos d'investigació, va procedir a la detenció, a Santa Ponça, Calvià, del presumpte autor, a qui també li constava una reclamació internacional per ser extradit a Romania, on té pendent el compliment de pena de presó.

El modus utilitzat per aquest empresari era la localització de treballadors especialitzats en l'àrea de la construcció, a qui prometia unes bones condicions de treball, permís de residència, molt bons sous i manutenció, tot i que, un cop els treballadors es traslladaven a Espanya, les condicions no eren les pactades.

El presumpte autor d'aquests fets informava i donava les instruccions als treballadors de com realitzar el viatge fins a Espanya com a turistes, quina documentació, requisits i què havien de dir per creuar la frontera i, un cop a la localitat de Manacor, els portava a treballar en la construcció i reforma d'hotels.

Les jornades de treball superaven les 50 hores setmanals i el sou mensual cobrat no superava els 250 euros, arribant a cobrar un dels treballadors 50 euros al mes.

En aquesta operació, els investigadors s'han sorprès que l'empresari arribés a utilitzar aquests treballadors, en estada irregular, per realitzar unes manifestacions en un hotel de la zona per reclamar uns pagaments d'aquest cap a la seva empresa, amb la promesa que si participaven en aquestes manifestacions els pagaria el sou mensual. Per això els va facilitar unes samarretes, pancartes i va sol·licitar l'assistència de premsa per donar repercussió a les seves demandes.

Fins ara, s'han localitzat sis víctimes d'aquest empresari, els quals en l'actualitat estan a Espanya sense recursos, ja que van haver d'assumir les despeses del viatge i manutenció durant el temps que han estat al país, i sense permís de residència, el que els impossibilita poder generar ingressos.

Un cop s'ha procedit a la detenció del presumpte autor, els agents han descobert que aquest li constava una reclamació internacional de detenció, per la qual cosa va ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, dictant la mateixa el seu ingrés al Centre Penitenciari de Palma.

Tags

Categoría

Illes Balears