• diumenge 29 de gener del 2023

Detingut un home de 21 anys, presumpte patró d'una pastera que va arribar a aigües pitiüses

img

IBIZA, 23 Jun.

Agents de la Policia Nacional a Eivissa han detingut un home d'origen algerià de 21 anys anys, presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i afavoriment de la immigració il·legal en ser el patró d'una embarcació rescatada en què viatjaven 18 migrants procedents de la zona de Boumerdes, a Algèria.

Segons ha informat la policia aquest dijous, el 9 de juny passat cap a les 09.00 hores, Salvament Marítim va rebre l'avís sobre l'albirament d'una embarcació precària tipus pastera que estava a la deriva amb 18 persones a bord. La nau va ser vista a unes 52 milles des Cap de Barbaria (Formentera). pastera de fibra, amb motor fora borda, mig enfonsada i amb sis persones a bord, una morta.

Els migrants van explicar que viatjaven a bord vuit persones i dues van ser llançades al mar perquè van morir a el trajecte, a més d'un altre mort que es trobava a l'interior de la nau.

Cap a les 14.20 hores es va localitzar i va rescatar l'altra pastera de característiques similars en què viatjaven 18 persones, podent observar qui dirigia la nau ja que els migrants li van fer entrega dels diners.

Els integrants de les dues pasteres van ser traslladats a dependències policials. Un va haver de ser atès per personal facultatiu a causa del mal estat de salut i va ser traslladat en ambulància a l'hospital.

Les característiques de les dues pasteres responen a embarcacions d'entre cinc i sis metres d'eslora de fibra de vidre, amb motor fora borda, sense elements de navegació. La primera estava mig enfonsada i la segona, pel nombre de persones que hi viatjaven, havia superat amb escreix la seva capacitat.

En les investigacions practicades per agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedats Documentals es va poder esbrinar que les embarcacions havien sortit de la localitat de Boumerdes, a Algèria. La primera hauria sortit el 7 de juny, quedant a la deriva en avariar-se el motor, i la segona un dia després.

A més, es va esbrinar que el preu pagat va rondar al canvi els 1.200 euros i van comprovar les pèssimes condicions de l'embarcació durant la travessia, ja que els ocupants anaven completament amuntegats, sense espai per moure's.

El presumpte autor va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Eivissa, que en va acordar ingrés a la presó.

Al llarg d'aquest any han arribat a l'illa d'Eivissa un total de 14 pasteres amb 171 migrants, entre els quals hi havia 12 menors estrangers no acompanyats i sis menors més acompanyats dels seus pares o mares.

De les embarcacions arribades aquest any, vuit patrons han estat detinguts, diversos dels quals es troben a la presó.

Des de la UCRIF de la Comissaria d'Eivissa continuen les investigacions tendents a esbrinar l'existència de grups criminals que organitzen els viatges des de les costes algerianes fins a Balears.

Notícies més vistes Avui