• dissabte 3 de juny del 2023

Detingut un home per rebre droga mitjançant paqueteria a Palma

img


PALMA, 16 Oct.

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local, han detingut un home, de origen romanès i uns 35 anys, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues, en rebre més de dos quilos de marihuana mitjançant paqueteria, a Palma.

Segons ha informat la policia aquest dissabte en una nota de premsa, agents del Cos Nacional, en col·laboració amb Policia Local, han detingut un pròfug romanès quan transportava més de dos quilos de marihuana camuflats en caixes de cereals.

La col·laboració del Grup Operatiu de Resposta (GOR) i del Grup II UDYCO Estupefaents ha permès posar a disposició de la Justícia espanyola i romanesa un ciutadà romanès com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues al qual, a més, li constava una requisitòria internacional de detenció i ingrés a la presó, per fets investigats al país de l'est de Europa.

Els controls de seguretat establerts al voltant de la paqueteria a l'illa van alertar la Policia Nacional de l'existència d'un paquet de grans dimensions que podria contenir substàncies estupefaents.

Com conseqüència d'això, es va activar el protocol de resposta establert, que va permetre comissionar urgentment al lloc policies de diverses unitats amb la finalitat d'esclarir els fets.

Diverses patrulles del Grup Operatiu de Resposta de la Brigada de Seguretat ciutadana i del Grup II UDYCO d'Estupefaents de Policia Judicial es van personar al lloc establint un desplegament discret que permetés la identificació plena del propietari del paquet.

Així, transcorregudes diverses hores els agents van observar com, de manera nerviosa i previnguda, un home d'origen romanès d'uns 35 anys, que baixava d'un autobús, es feia càrrec del paquet de grans dimensions.

Quan l'individu transporta acceleradament el bony pel carrer Aragó de Palma, els agents van procedir a la seva intercepció.

Després de diverses respostes incongruents sobre el destí del paquet, i després de reconèixer el subjecte que aquest era seu, es va comprovar el contingut . A l'interior, juntament amb diverses peces de roba i aliments, es van trobar diverses caixes de cereals perfectament tancades.

A l'interior de les caixes de cereals es van trobar sis bosses de marihuana disposada per a la venda amb pes aproximat de dos quilos i dos-cents grams. En aquell moment, es va procedir a la detenció del presumpte autor, que lluny de semblar consternat conversava de manera continuada amb els policies.

Aquesta actitud despreocupada va cridar l'atenció dels policies que observaven com l'home no només reconeixia fets sinó que demanava passar a disposició judicial de forma immediata sense la realització de tràmit addicional. El motiu de tal impaciència va quedar resolt quan es va esbrinar que contra l'individu pesava una ordre internacional de recerca per a entrada a la presó per presumpte delicte de lesions a Romania.

El presumpte autor va ser posat a disposició de l'Autoritat Judicial a l'espera del seu possible lliurament a les autoritats competents.

Notícies més vistes Avui