Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detingut un home per robar cable de coure de l'enllumenat públic i deixar diverses carrers de Palma sense llum. Detingut un home per robar cable de coure de l'enllumenat públic i deixar diverses carrers de Palma sense llum.

Detingut un home per robar cable de coure de l'enllumenat públic i deixar diverses carrers de Palma sense llum. 

Detingut un home per robar cable de coure de l'enllumenat públic i deixar diverses carrers de Palma sense llum.

PALMA, 21 Abr.

Agents de la Policia Nacional van detenir el passat dijous, dia 11 d'abril, a un home, d'origen espanyol i 47 anys d'edat, com a presumpte autor d'un delicte continuat de hurto de cablejat elèctric de l'enllumenat públic dels barris palmesans del Polígon de Llevant i Estadi Balear.

En una nota de premsa, la Policia Nacional ha informat que els agents del grup de Robatoris van rebre el passat 4 d'abril quatre denúncies d'una empresa encarregada del manteniment de l'enllumenat públic informant de la sustracció de cablejat elèctric.

Els robatoris es van produir a finals del mes de març als barris del Polígon de Llevant i la zona de l'Estadi Balear de Palma, deixant en totes les ocasions els carrers afectats ja que quedaven totalment a les fosques amb l'evident perill i inseguretat que això suposa, a més del perjudici econòmic de la sustracció i posterior restitució del cablejat.

Davant dels fets, els agents del grup de Robatoris de la Policia Nacional van dur a terme una investigació, aconseguint descobrir que darrere dels robatoris hi havia un home que es trobava en parador desconegut pel que es va establir un dispositiu per a la localització del mateix durant diversos dies.

Així, el passat dijous 11 d'abril, els agents van aconseguir localitzar l'home, essent interceptat 'in fraganti' tallant cables d'una arqueta, pel que van procedir a la seva detenció com a presumpte autor del robatori de cablejat elèctric a diferents carrers de Palma.

A part del greu trencament econòmic que suposa la sustracció d'aquest tipus de cablejat de coure per a l'empresa propietària del mateix, s'atempta contra el correcte funcionament d'un dels serveis públics de Palma, en deixar sense llum a nombrosos carrers amb el consequent perill i inseguretat que això suposa.

Per altra banda, la Policia Nacional ha apuntat que els diners que reben els lladres per la venda del cable sustraït són exigus, suposant un escàs benefici econòmic que es contraposa, ha incidit, amb el menyscabament econòmic per a l'empresa de manteniment i el greu perjudici a la societat en general.