Detingut un home per robar més de 1.000 quilos de coure en diferents obres de la ciutat de Palma.

Detingut un home per robar més de 1.000 quilos de coure en diferents obres de la ciutat de Palma.

PALMA, 16 de desembre.

Agents de la Policia Nacional van detenir el passat dimecres a un home, espanyol i de 39 anys, com a presumpte autor de diferents delictes de robatori amb força i hurta, per la sustracció de 1.000 quilos de coure en poc més d'un mes en diferents obres de Palma.

En una nota de premsa, la Policia Nacional ha informat que van rebre una trucada a la Sala del 091 en què el requerent comunicava que estava veient a un home encaputxat escalant un mur d'una vivenda, per la qual cosa els agents es van dirigir al lloc.

Un cop allà, els policies van parlar amb el requerent del servei, el qual va manifestar que l'home s'havia marxat en una bicicleta i s'havia introduït en un portal, desplaçant-se els policies fins a la zona.

Els agents van poder observar llavors a un home en una obra, sent sorprès aquest de manera 'in fraganti' estirant uns cables. Per aquest motiu, els policies van procedir a donar-li l'alt a l'home, davant el qual aquest va emprendre la fugida corrent.

Durant la persecució, l'home es va pujar al capó d'un cotxe per posteriorment escalar un mur i accedir a un solar. Els agents van continuar fent batudes per la zona, trobant l'home moments més tard agafagat darrere d'un vehicle, procedint a la seva detenció, no sense oposar resistència.

La bicicleta en què circulava el presumpte autor dels fets havia estat sostreta a uns turistes el passat mes de setembre d'aquest mateix any 2023.

Després de la investigació corresponent, a l'home se li van imputar 10 robatoris amb força i dos furts en obres, havent entrat en la mateixa obra fins a en tres ocasions, arribant a sustraure més de 1.000 quilos de coure en poc més d'un mes en diferents obres de la ciutat.

El detingut robava sempre el cable de les grues, entre altres coses de valor, causant un greu perjudici per les empreses pel coure robat i els danys causats en les obres.

La Policia Nacional ha comunicat que l'home ja havia estat detingut en tres ocasions en menys d'un mes i mig per la sevastraacció de coure.

Tags

Categoría

Illes Balears