Notícies Balears.

Notícies Balears.

Detingut un jove de 22 anys a Marratxí pel robatori de més de 2.000 metres de cable de coure.

Detingut un jove de 22 anys a Marratxí pel robatori de més de 2.000 metres de cable de coure.

PALMA, 6 Set.

La Policia Local de Marratxí ha detingut a un jove de 22 anys com a presumpte autor del robatori de més de 2.000 metres de cable de coure a les zones de Sant Marçal i Sa Cabaneta durant les últimes setmanes.

Les primeres sustraccions es van denunciar després de la trucada d'un veí el passat dimarts 22 d'agost, als carrers Son Caulelles i Cristòfol Llompart de Sa Cabaneta, en els quals es va comprovar que havien sostret fins a 800 metres de cable de l'enllumenat elèctric, segons ha informat el cos policial en una nota de premsa.

Un dia després de la primera denúncia, va arribar una altra de el carrer Gabriel Pinya, també de Sa Cabaneta. En aquest cas faltaven fins a 300 metres de cable i en cap cas es van trobar testimonis per poder iniciar les investigacions.

Per la seva banda, la brigada municipal havia informat els agents que entre els dies 9 i 23 d'agost han hagut de substituir els cables d'enllumenat públic dels carrers Sa Pleta Gran, Antoni Ramis Glosador, Pare Roma Rector i Pere Bennasar, ubicats en la mateixa zona. En total, una pèrdua de fins a 1.200 metres de cable només entre aquests carrers.

El robatori suposa fins a 18.400 euros de despesa per a l'Ajuntament, si es té en compte que el metre lineal de cable té un cost aproximat de vuit euros.

A raíz d'aquests incidents, la Policia Local va intensificar la presència policial en l'urbanització, a més de procedir al control i visionat de les càmeres de seguretat que el Consistori té instal·lades a la zona.

A més, es van establir vigilàncies en vehicles camuflats per localitzar al presumpte autor i es va sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil per iniciar un dispositiu conjunt per aconseguir la seva detenció.

Gràcies a la trucada d'una veïna que resideix a les propers, va advertir que havia vist un vehicle de color gris circulant pel barri i a un grup de persones amb guants que aixecaven les arquetes de l'enllumenat i tallaven el cable. Diverses patrulles de la Policia Local de Marratxí es van desplaçar al lloc ràpidament i van sorprendre 'in fraganti' a una d'aquestes persones a l'interior del vehicle quan intentava fugir.

En el registre del vehicle es va localitzar una gran quantitat de cable que acabava de substraure en aquests moments, així com albarans de vendes anteriors en punts de reciclatge de cablejat elèctric. A més, es van trobar guants, alicates de tall, destornilladors i altres eines que presumptament utilitzava per cometre aquests il·lícits penals. El detingut ha estat traslladat a dependències de la Guàrdia Civil, que es farà càrrec de la investigació.