• dijous 2 de febrer del 2023

Detingut un turista a Palma per denunciar en fals que li havien robat el mòbil i diners i cobrar l'assegurança

img

PALMA, 6 Ago.

La Policia Nacional a Palma ha detingut un turista d'origen alemany de 20 anys per simular un delicte de robatori amb violència, en denunciar en fals que li havien sostret el mòbil i diners.

En detall, el jove va denunciar que, cap a les 07.00 hores de divendres, en sortir de un macro local d'oci de Platja de Palma, un home la va interceptar i li va posar un ganivet de 20 centímetres al pit, sol·licitant-se que li lliurés el telèfon, que era un smartphone d'última generació valorat en 1.000 euros, a més dels diners en efectiu que portava.

Segons ha explicat la Policia en nota de premsa, ateses les incongruències de la seva versió, es va demanar al denunciant que ampliés la informació, reconeixent finalment que havia denunciat falsament quan en realitat havia perdut els seus efectes. Així, el que pretenia era cobrar l'assegurança del viatge que tenia contractat.

Per aquests motius, els agents van procedir a detenir-los com a presumpte autor d'una simulació de delicte.

Des de la Policia han informat que s'ha detectat aquest 'modus operandi', sobretot en turistes joves i de mitjana edat. De fet, segons han concretat, el dia que es va detenir el jove, es va frustrar la realització de tres denúncies falses de diversos turistes neerlandesos que van fingir el robatori dels seus telèfons, curiosament amb un número idèntic de sèrie.

La Policia Nacional ha recordat que, en les denúncies que es formulen a comissaria, s'adverteix de les conseqüències de fer una denúncia en fals o simular ser víctima d'un delicte.

A més, compten també amb policies experts a la detecció de denúncies falses, que utilitzen la tècnica 'Veripol', en què després d'analitzar el llenguatge del text de la denúncia, quan aquest dóna un alt percentatge de ser fals, es complementa amb una entrevista policial.

< p> Aquest tipus de conductes suposen un frau a les companyies d'assegurances que es personen en les causes judicials com a ofeses, pel gran perjudici econòmic que suposen.

Notícies més vistes Avui