• dimecres 29 de març del 2023

Detinguts dos homes per furts al pàrquing de l'aeroport de Palma, un valorat en 13.000 euros

img

A tots dos se'ls ha imposat una ordre d'allotjament de Mallorca

PALMA, 3 Ago. < /p>

Agents de la Policia Nacional a Palma han detingut dos homes d'origen serbi kosovar per nombrosos furts comesos a l'aeroport de Palma els últims mesos, un valorat en més de 13.000 euros.

Segons ha explicat la Policia en nota de premsa, el 30 de juliol passat van rebre una denúncia a la comissaria de Son Sant Joan, en què un turista manifestava que, al descuit, li havien sostret diversos efectes, entre ells joies valorades en 10.000 euros, mentre es dirigia a la recollida d'un vehicle de rent a car.

Els agents del Grup de Recerca de l'Aeroport es van fer càrrec de la investigació, esbrinant que, en els moments previs a la sostracció , es trobaven tres homes que actuaven coordinadament a la recerca de possibles víctimes a la terminal de pàrquing.

En detall, es feien senyals i, en un moment donat, van començar a seguir la denunciant. Instants més tard van sortir corrent per una de les sortides de la terminal amb les motxilles sostretes.

Els policies que estaven investigant altres furts similars van comprovar que un dels homes havia participat en un robatori comès també a la zona del aparcament de l'aeroport al mes d'abril, on van sostreure efectes de valor, com dos telèfons d'alta gamma, tablets, així com diners en efectiu, sense que en aquell moment el suposat autor pogués ser localitzat.

Per aquest motiu es va establir un dispositiu de vigilància al pàrquing de l'aeroport. Així, diumenge passat, els agents van localitzar dos homes quan tornaven al seu vehicle amb uns efectes obtinguts en un altre furt comès instants abans altres turistes.

Els policies van procedir a la detenció dels mateixos, donant-se la circumstància que quan van ser traslladats a les dependències policials de l'aeroport, es trobava la víctima d'aquest últim furt presentat denúncia i li van ser lliurats els efectes sostrets.

Els presumptes autors, que tenen nombrosos antecedents per fets similars i que han actuat a altres aeroports de la península, van passar a disposició judicial, sol·licitant els investigadors a l'autoritat judicial una ordre d'allunyament de Mallorca per als detinguts. La mesura va ser acordada pel Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia aquest dimarts.

Des de la Policia Nacional han recomanat als usuaris de l'aeroport extremar la precaució i vigilància sobre les pertinences en el moment de fer els tràmits de recollida o entrega dels vehicles de lloguer, sent prudents quan en aquests moments persones alienes s'adrecin a ells per sol·licitar-los informació, ja que de vegades es tracta d'una tècnica que utilitzen per distreure les víctimes mentre un altre delinqüent realitza la sostracció dels efectes .

Notícies més vistes Avui