• dimecres 29 de març del 2023

Detinguts dos joves per l'agressió al cap de Policia Local de Porreres (Mallorca)

img
PALMA, 21 Set. de Policia Local del municipi mallorquí de Porreres dissabte passat.

Segons ha informat l'Institut Armat, se'ls imputen delictes d'atemptat a agent de l'autoritat i amenaces greus. Els dos nois serien els autors materials de l'agressió al funcionari de policia, que estava fora de servei en el moment dels fets.

L'alcaldessa de Porreres, Xisca Mora, ha informat que l'incident va tenir lloc en una festa privada de la Unió Esportiva Porreres de futbol amb els seus socis i jugadors, on hi havia nens i famílies.

Pel que sembla, un grup de sis nois, alguns d'ells més grans, hi era molestant unes noies i elles van anar a avisar el cap de Policia, Sebastià Mora, que es trobava al lloc amb la seva dona i filla i fora de servei, vestit de paisà.

Aleshores, el policia es va acostar a cridar-los l'atenció i presumptament ells van respondre amb gran agressivitat, el van tirar a terra i li van començar a clavar cops de puny i puntades de peu.

Altres participants de la festa van córrer a ajudar l'agredit i els nois es van dispersar. Després, el cap de Policia se'n va anar a casa seva amb la família amb cotxe i es va trobar el grup de nois allà esperant-lo.

Seguint amb el relat que ha facilitat l'alcaldessa, mentre l'amenaçaven i insultaven, li van sacsejar el cotxe i li van llançar un pedrusco de grans dimensions provocant danys al vehicle. En veure que no podia passar, la víctima va trucar a la Guàrdia Civil, i en veure arribar la patrulla els nois se'n van anar.

Van aparèixer més tard de nou a la festa, presumptament armats amb pals i pedres i disposats a "armar una baralla". Van agredir diverses persones que es trobaven recollint el material. Una noia va resultar ferida amb un dit trencat, segons ha explicat l'alcaldessa.

Es tracta de joves que han crescut al poble i que tindrien ple coneixement que l'home a qui estaven agredint era el cap de la Policia Local, ja que ha participat en activitats escolars.

Xisca Mora ha avançat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular a la causa judicial per aquesta greu agressió al cap de Policia del municipi.

< L'alcaldessa considera que s'ha creuat “una línia vermella” i ha lamentat que Porreres pateixi incidents com aquest. "Som un poble on tothom és benvingut i sempre hi ha hagut bona convivència", ha dit.

Aquest dimarts es va celebrar a l'Ajuntament una reunió de coordinació amb comandaments de la Guàrdia Civil, Policia Local i la mediadora i educadora dels serveis socials municipals per acordar accions per "restablir l'ordre públic i una bona convivència al municipi", segons informava el consistori.

XOX

Notícies més vistes Avui