• dijous 2 de febrer del 2023

Detinguts dos patrons d'una pastera interceptada en aigües de Mallorca amb 15 migrants a bord aquest dimecres

img

PALMA, 9 Oct.

La Policia Nacional ha detingut dos homes, d'origen algerià de 19 i 27 anys d'edat, com els presumptes autors dels delictes d'afavoriment de la immigració il·legal, així com per pertinença a organització criminal, en suposadament haver patronejat una pastera interceptada a alta mar en aigües de Mallorca amb 15 persones a bord aquest dimecres, 5 de octubre.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest diumenge en una nota de premsa, agents policials a Palma, han detingut dos homes, d'origen algerià de 19 i 27 anys, com a presumptes autors dels delictes d'afavoriment de la immigració il·legal, així com per pertinença a organització criminal.

Cap a les 13.00 hores del 5 d'octubre passat, Salvament Marítim va interceptar una pastera en aigües de Mallorca que procedia de les costes d'Algèria, amb 15 pers ones a bord, una menor d'edat, que van ser traslladades a la costa de Santanyí i des d'allà al port de Palma on van ser lliurades a la Policia Nacional.

Una vegada a dependències de la Policia Nacional, els agents del Grup IV de la Ucrif de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres, van procedir a tramitar els corresponents expedients de devolució per entrada il·legal en terriotori nacional, així com la corresponent investigació sobre això.

Els policies van aconseguir identificar com a patrons dues persones, sent aquests els suposats responsables de patronejar l'embarcació tipus pastera des de la seva sortida d'Algèria.

L'embarcació comptava amb tan sols un motor i no disposava de cap armilla salvavides, parant-se en diverses ocasions per avaria del motor a alta mar, arribant a estar parada durant tres hores aproximades fins que els patrons van aconseguir arreglar-la, estant durant aquest temps l'embarcació a la deriva.

Els pas allers van témer per la seva vida en algun moment donat de la travessia, ja que, durant l'avaria del motor, un passatger que no sabia nedar va caure a l'aigua per l'onatge existent en aquell instant, havent d'intervenir diversos ocupants de l'embarcació perquè aquest no s'ofegués, en no disposar d'armilla salvavides.

Els agents van comprovar com els dos suposats patrons ja havien estat detinguts a Espanya per entrada il·legal i que fins i tot a un d'ells li constaven antecedents per aplanament de casa i per ocupació d'immobles l'any passat.

Com a conseqüència de la investigació, els agents van procedir a la detenció dels dos barons com a presumptes autors dels delictes d'afavoriment de la immigració il·legal, així com per pertinença a organització criminal el 7 d'octubre passat.

Els presumptes autors van passar aquest dissabte al matí a disposició judicial, decretant-se presó provisional per als mateixos.

Amb tot, des de la Policia Nacio nal han recordat que darrere d'aquestes perilloses travesses, que posen seriosament perill la vida de les persones que s'arrisquen a protagonitzar aquests viatges, hi ha organitzacions criminals amb integrants que es reparteixen les tasques entre els quals hi ha captadors, recaptadors i patrons de les embarcacions entre d'altres. Els passatgers solen pagar entre 700 i 1.000, si bé depenent d'altres factors, com el tipus d'embarcació l'import és més gran.

Notícies més vistes Avui