Detinguts per robar en xalets de Mallorca després de citar-se amb els propietaris a través d'una APP de cites.

Detinguts per robar en xalets de Mallorca després de citar-se amb els propietaris a través d'una APP de cites.

PALMA, 28 Jul.

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones i investiga a altres sis per la seva possible implicació en nombrosos robatoris a habitatges de diferents localitats de Mallorca, després de quedar amb els propietaris mitjançant una app de cites i assegurar-se així que no hi havia ningú a les vivendes.

El principal modus operandi dels joves era localitzar habitatges aïllats, tipus xalets unifamiliars situats en zones residencials de Llucmajor, Campos, Santanyí, Artà i Marratxí; i una vegada estudiaven la vivenda, hi entraven durant la nit i s'apoderaven dels efectes de valor que hi hagués a l'interior, com ara joies, diners i cotxes, segons ha explicat la Benemèrita en un comunicat.

El grup s'havia especialitzat a robar després de seduir les víctimes a través d'una aplicació de cites amb perfils falsos. Quan la banda aconseguia obtenir la ubicació de l'habitatge d'una víctima usuària d'aquesta aplicació, un d'ells concertava una cita.

Moments abans de l'hora acordada, la banda es desplegava a les proximitats del seu habitatge i li informaven a través del perfil fals que havien patit una avaria al vehicle perquè anés a recollir-lo. Així, quan verificaven que la víctima sortia de l'habitatge amb el cotxe, el grup hi entrava i cometia el robatori.

Amb aquestes detencions, la Guàrdia Civil ha aclarit 11 presumptes delictes contra el patrimoni en habitatges i la sustracció de deu vehicles, que els sospitosos es van emportar de les vivendes a les quals van accedir.

Tots els cotxes han estat recuperats per la Guàrdia Civil i retornats als seus legítims propietaris. Els quatre detinguts han ingressat a presó després de la decisió de l'Autoritat Judicial.

Tags

Categoría

Illes Balears