Deu mesos de presó i prohibició d'entrada a les Balears durant cinc anys per patronejar una pastera fins a Formentera.

Deu mesos de presó i prohibició d'entrada a les Balears durant cinc anys per patronejar una pastera fins a Formentera.

PALMA, 1 Desembre.

Un home ha acceptat aquest divendres, a l'Audiència Provincial, una condemna de deu mesos de presó i prohibició d'entrada a Balears durant cinc anys per patronejar una pastera amb 18 persones a bord fins a Formentera el passat juliol.

L'advocada defensora ha arribat a un acord amb la Fiscalia, amb el qual s'ha evitat la celebració del judici i el fiscal ha reduït sensiblement la seva petició de presó, inicialment de cinc anys.

Al no tenir l'acusat antecedents, el Tribunal ha acceptat suspendre la pena de presó, de manera que l'home queda aquest divendres en llibertat. Haurà de presentar davant l'Audiència, en un termini de deu dies, el seu bitllet de transport per abandonar les Illes, per a no tornar en, almenys, cinc anys.

En virtut de l'acord amb el fiscal, l'acusat ha reconegut que va dirigir una pastera que va arribar a Formentera amb 18 persones a bord, i que en la travessia es va espatllar el motor i van xocar contra unes roques.

Van viatjar en una precària embarcació que careixia de mesures de seguretat per a la travessia per oceà, amb poca menjar i aigua, i sense xalecs salvavides. El 20 de juliol, cap a les 23.40 hores, van arribar a la zona Es Ram, a Formentera, on van xocar, per la qual cosa l'acusat va encendre una bengala perquè poguessin ser rescatats. Van ser interceptats per Salvament Marítim i traslladats a Eivissa cap a les 07.30 hores.

Tags

Categoría

Illes Balears