• dijous 2 de febrer del 2023

Diverses famílies evacuades i carreteres tallades en desbordar-se el torrent de Na Borges a Manacor

img

PALMA, 7 Oct.

Diverses famílies han hagut de ser evacuades aquesta matinada en desbordar-se el torrent de Na Borges a Manacor, cosa que també ha provocat talls a diverses carreteres, segons han informat el Servei d'Emergències 112 i l'Ajuntament de Manacor.

Durant la matinada s'ha activat l'alerta taronja del pla Inunbal per risc d'inundacions. Tres famílies han estat evacuades i una quarta ha estat reallotjada amb familiars.

Segons ha informat l'Ajuntament, s'han vist afectats vuit veïns. Cinc han passat la nit al Poliesportiu Municipal Miquel Àngel Nadal i esperen poder tornar als seus domicilis al llarg del matí per valorar els danys. En cas que no puguin tornar a casa seva, l'Ajuntament els proporcionarà allotjament.

L'alcalde de Manacor, Miquel Oliver, ha acompanyat els veïns durant la nit. Oliver ha agraït la tasca de l´Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil Manacor, que també han col·laborat amb l´evacuació d´aigua de diverses acumulacions d´aigua de la ciutat, així com al personal municipal i la Policia Local.

Durant el matí l'Ajuntament valorarà els danys que la pluja ha provocat al municipi.

D'altra banda, el 112 ha informat de talls a la Ma-15 (carretera de Manacor) als quilòmetres 55 i 56 ,5, encara que pocs minuts abans de les 9.00 hores s'havia reobert la circulació a la zona de Sant Llorenç.

També hi ha tancaments a la Ma-4022 (entre Son Carrió i Sant Llorenç des Cardassar) al quilòmetre 1; Ma-4030 (de Sant Llorenç a Son Servera) al km 2: i Ma-4015 (Manacor-Cales de Mallorca) al km 3.

La Direcció Insular de Carreteres recomana evitar la circulació per aquestes zones i ha demanat màxima precaució als conductors a Artà, Manacor i Sant Llorenç per l'estat de les carreteres a causa de l'aigua.

Es recomana augmentar la distància de seguretat entre cotxes, reduir la velocitat, encendre els llums , no frenar bruscament, no travessar zones inundades i portar un telèfon amb prou càrrega per si cal trucar a emergències.

XOX

Notícies més vistes Avui