• divendres 2 de desembre del 2022

Docents de Balears reclamen "formació pràctica" per a l'aplicació de la Lomloe

img

Exigeixen "confiança" en els professors per part d'Educació i asseguren que la norma s'ha fet "d'esquena i sense tenir en compte" l'opinió d'aquells que l'han d'aplicar a les aules"

La presidenta del sindicat Alternativa recalca que s'està aplicant sota "temps polítics en comptes d'educatius"

PALMA, 29 Set.

Docents de Balears han protestat, aquest dijous, a totes les illes per reclamar "formació pràctica" per a l'aplicació de la Lomloe.

La concentració, convocada per el sindicat de docents Alternativa, ha tingut lloc a les 18.00 hores a totes les illes. A Mallorca, a la Plaça d'Espanya de Palma, s'han concentrat mig centenar de persones. Tot i la iniciativa de la Conselleria d'Educació i Formació Professional de flexibilitzar l'aplicació de la norma estatal, el sindicat de professors ha considerat que és "insuficient".

De fet, el sindicat ha recalcat que l'aplicació de la norma s'ha fet "d'esquena" als docents i "sense tenir en compte l'opinió d'aquells que l'han d'aplicar a les aules”. "La llei s'ha creat de manera unilateral, de dalt a baix, sense escoltar el conjunt dels docents i, per tant, sense el consens necessari", han subratllat.

La presidenta del sindicat Alternativa , Xisca Prats, ha assenyalat, a més, que l'aplicació de la norma s'està fent "sota temps polítics en comptes d'educatius". Tot i que el curs ja ha començat, Prats ha subratllat que "una de les principals dificultats" dels docents és la "falta de formació".

"Són molts canvis que repercuteixen en el dia a dia de les aules. Cal formació", ha recalcat, alhora que ha acabat: "S'ha de flexibilitzar el màxim que es pugui sense que els docents se sentin pressionats. Hi ha falta confiança en el nostre treball" ".

Notícies més vistes Avui