• dilluns 5 de desembre del 2022

Dos acusats d'incitar una menor a robar i abusar-ne sexualment es comprometen a indemnitzar la víctima

img

PALMA, 14 Set.

Dos homes acusats d'abusar sexualment d'una menor i incitar-la a robar diners als seus pares per quedar-s'ho formalitzaran divendres un acord de conformitat per evitar el judici, mancant consignar una indemnització per a la víctima que s'han compromès a pagar abans de la vista.

L'Audiència Provincial tenia previst celebrar aquest dimecres el judici però ha acceptat ajornar la vista divendres per facilitar la conformitat entre les parts, amb la condició que els acusats abonin la quantitat acordada en aquest termini.

Segons l'escrit del fiscal, els fets es remunten al 2018, quan un dels encausats va iniciar una relació sentimental amb la víctima, que llavors tenia 12 anys.

El processat, amb l'excusa de necessitar efectiu, convencia la petita per treure diners a els seus pares, prometent-li és t que després el tornaria, arribant a obtenir fins a 2.000 euros i diverses joies que la menor feia servir.

A més, presumptament, el febrer de 2019 l'home va recollir la nena d'una escola on cursava 6è de primària, acompanyat del segon acusat, desplaçant-se tots tres amb cotxe a l'habitatge on tots dos individus vivien. Un cop al domicili, els acusats, malgrat la negativa de la menor, van començar a besar-la, arribant a tocar-li les parts íntimes i amenaçant-la que, si no es deixava, ho explicarien tot als seus pares.

>

El fiscal considera els fets constitutius d'un delicte de furt i un altre d'abusos sexuals, i sol·licita per al primer processat un any de presó per furt i tres per abús sexual, mentre que per al segon demana tres anys de presó, també per abús sexual.

Així mateix, demana per a tots dos la pena de llibertat vigilada durant un temps de cinc anys, a més de la prohibició que els dos acusats s'acostin a menys de 500 metres de la víctima per un període de sis anys.

Notícies més vistes Avui