Dos acusats de guiar una pastera amb 17 persones d'Algèria a Cabrera rebutgen un acord i aniran a judici el gener.

Dos acusats de guiar una pastera amb 17 persones d'Algèria a Cabrera rebutgen un acord i aniran a judici el gener.

PALMA, 28 Nov.

Dos homes de 19 i 33 anys acusats de capitanar una pastera amb 17 ocupants d'Algèria a Cabrera han rebutjat aquest dimarts un acord amb la Fiscalia i aniran a judici el proper 16 de gener.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha acollit aquest dimarts una vista que ha acabat sense conformitat. El Ministeri Públic demana per a cadascun dels detinguts cinc anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

La Fiscalia acusa els dos individus, de nacionalitat algeriana --igual que la resta de la tripulació de l'embarcació--, de pertànyer a una organització assentada a Algèria dedicada a traslladar persones des del mateix país fins a Espanya, per la qual cosa es troben recluts des del dia de la seva detenció.

Els fets van ocórrer el passat 19 d'agost a la 01.00 hores, quan l'embarcació va sortir de la platja de Bourmerdès amb els dos homes al comandament del motor, que s'anaven alternant. Durant la travessia, aquests donaven ordres als passatgers, portaven la direcció i el rumb de la pastera mitjançant un dispositiu GPS.

A l'embarcació, amb un motor fora borda, es van pujar 15 homes i dues dones de la localitat de Tizi Uzu, que van pagar 500 milions de dinars algerians cadascun.

L'escrit del fiscal afirma que el viatge es va produir en una embarcació precària de petites dimensions, amb una línia de flotació fàcil de superar per l'aigua i que incomplia els estàndards de seguretat.

A més, durant el trajecte es van quedar sense combustible, la qual cosa va produir "moments d'angoixa i pànic" entre els passatgers, atès que molts d'ells no portaven motxilles salvavides.

Davant d'aquesta situació, van començar a fer senyals amb els mòbils a les embarcacions que veien en el mar fins que van quedar varats a les proximitats de la costa de Cabrera, on van ser rescatats a les 02.30 hores del 21 d'agost per Salvament Marítim.

Tags

Categoría

Illes Balears