Notícies Balears.

Notícies Balears.

Dos acusats demanen 12 anys de presó per estafar 100.000 euros a un home per construir-li una casa a Llucmajor.

Dos acusats demanen 12 anys de presó per estafar 100.000 euros a un home per construir-li una casa a Llucmajor.

PALMA, 4 de maig.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Illes Balears celebrarà el dimarts i dimecres 7 i 8 de maig, a les 09.45 hores, el judici contra dos homes, de nacionalitat alemanya, acusats d'estafar 100.000 euros a un home al qual havien de construir una casa unifamiliar al municipi de Llucmajor (Mallorca).

Segons el fiscal, els acusats, administradors solidaris des de la seva constitució al maig del 2013 d'una empresa dedicada a construir edificis residencials, aparentant presumptament una falsa solvència i serietat en el sector, van firmar el 3 de març del 2016 un contracte amb l'home, en el qual es comprometien a la construcció d'una casa unifamiliar en un solar de la seva propietat a Llucmajor.

Amb motiu d'aquest contracte, i creguent-se l'home el, al que sembla, fals compromís d'execució de l'obra, aquest va anar realitzant avanços de pagaments de materials als acusats i subscribint diferents documents fins a assumir el pagament directe als proveïdors de quantitats que prèviament ja havia abonat als acusats.

Així, segons apunta l'escrit de la Fiscalia, l'execució de la casa, que havia d'estar finalitzada al setembre de l'any 2016, mai va arribar a finalitzar-se per part de l'empresa constructora.

Per aquest motiu, el 10 de gener del 2017, tots dos acusats van firmar, en representació de la mercantil, un acord de reconeixement de deute amb l'home, on resolien el contracte i es comprometien a abonar-li a aquest la quantitat de 100.000 euros a pagar de forma fraccionada durant 10 mesos. Aquest reconeixement de deute, al igual que els anteriors, hauria estat signat pels acusats presumptament sense voluntat alguna de ser complert.

Davant això, el fiscal sol·licita als acusats, a més de la pena de presó, que indemnitzen l'home, de manera conjunta i solidàriament entre ells i amb l'empresa, en la quantitat presumptament estafada, és a dir, de 100.000 euros.