• divendres 3 de febrer del 2023

Dos condemnats per patronejar una pastera eviten la presó amb la condició d'abandonar les illes i no tornar en 5 anys

img

El Tribunal els dóna un termini de 24 hores perquè comprin els bitllets de sortida i els presentin a l'Audiència de manera de justificant

PALMA, 22 Set.

L'Audiència Provincial de Balears ha condemnat a dos anys de presó dos homes per patronejar una pastera d'Algèria a Cabrera amb 15 passatgers a bord, si bé ha acordat suspendre la pena de presó amb la condició que abandonin les Illes i no tornin durant un període de cinc anys.

Al judici celebrat aquest dijous, les defenses dels dos processats han arribat a un acord amb la Fiscalia pel qual tots dos han reconegut haver dirigit l?embarcació fins a Cabrera. Així, els acusats, algerians de 24 i 28 anys, s'han conformat amb les penes de dos anys de presó, cadascun per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Inicialment la Fiscalia, que sostenia que tots dos formaven part d'una organització d'immigració il·legal, demanava una condemna de cinc anys de presó.

Amb tot, se'ls ha concedit el benefici de suspensió de la pena amb un termini de garantia de cinc anys . Això significa que si tornen a cometre qualsevol altre delicte durant aquest temps, hauran de complir íntegra la pena de presó suspesa avui.

A més, com a segona condició se'ls ha imposat la prohibició de tornar a les Balears durant aquests cinc anys . El Tribunal ha donat als dos homes un termini de 24 hores perquè comprin els bitllets de sortida i els presentin a l'Audiència com a justificant. Si no fos així, es dictaria el seu ingrés a la presó.

Després que els dos acusats hagin acceptat totes aquestes condicions, el Tribunal ha ordenat que quedin en llibertat.

L'embarcació va partir el 18 de juny del 2022 des de la costa d'Alger i el viatge va durar aproximadament 30 hores. Els acusats han reconegut que van manejar per torns el comandament de la pastera, una embarcació d?uns sis metres d?eslora amb casc de PVC, proveïda d?un únic motor fora borda de 40 cavalls.

Els passatgers havien pagat entre 1.500 i 1.700 euros a dinars algerians pel viatge a Espanya. La pastera va ser detectada per agents de la Guàrdia Civil als voltants de l'illa de Cabrera, després de baixar-se al port alguns dels passatgers. Va ser finalment interceptada amb el motor parat, molt propera a les roques de la illa Conejera. Des d'allà va ser finalment remolcada a port.

Com detallava la Fiscalia a l'escrit, l'embarcació era precària i no es complien els mínims paràmetres de seguretat, sense armilles salvavides i sense més auxili per a la navegació que una brúixola i un GPS.

Notícies més vistes Avui