• dijous 30 de març del 2023

Dos detinguts per múltiples robatoris a turistes a la zona històrica de Palma

img

Es van emportar tot l'equipatge d'una família de turistes que havia deixat les coses en un vehicle de lloguer a la Llotja

PALMA, 12 Set.

La Policia Nacional ha detingut dos homes per set robatoris a turistes a la zona històrica de Palma, en què es van fer amb un botí de més de 20.000 euros.

Segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Balears, la investigació continua oberta per determinar si poden estar implicats en més delictes similars.

Els seus robatoris són considerats delictes menys greus que es castiguen amb penes de sis a 18 mesos de presó cadascun.

La investigació va començar el mes de juny passat, quan es va produir el primer d'aquests robatoris a la terrassa d'un conegut establiment hostaler als voltants de la Plaça Major. Aprofitant una distracció els lladres es van apoderar de les pertinences personals d'un turista.

Els sospitosos van acudir fins a tres vegades més a aquest lloc per robar. La policia creu que anaven una sola vegada al mes per evitar que el personal de l'establiment arribés a reparar en la seva presència.

Paral·lelament, també van perpetrar dos robatoris similars més en un hotel al centre de Palma, aprofitant descuits clients que es disposaven a abandonar l'establiment i saquejant l'equipatge. En una ocasió es van emportar tot l'equipatge d'una família de turistes que havia deixat les seves coses en un vehicle de lloguer estacionat a la zona de la Llotja, i quan van anar a retirar-lo van descobrir que no quedava rastre de les maletes.

< p> Així mateix, en un local del Passeig Marítim van robar un turista que portava una important quantitat d'efectiu en una bandolera.

El botí total obtingut en aquesta cursa delictiva inclou més de 2.000 euros en efectiu, nombrosos telèfons mòbils, tauletes, auriculars i altres mitjans electrònics, així com carteres, bosses de mà i maletes de marques de prestigi, entre altres efectes. La valoració total rondaria els 20.000 euros, segons la Policia.

Els investigadors van poder relacionar els diferents delictes i finalment identificar els sospitosos, tots dos "molt esmunyedius", segons la Policia.

< p> Per això, per aturar-los ha calgut establir un dispositiu batejat com a 'Operació Jungle', amb la col·laboració d'agents de la Policia Local de Palma.

Quan van ser capturats per policies de la Comissaria de Centre no portaven cap documentació. Van assegurar ser del Marroc, si bé un d'ells, que comptava amb nombrosos antecedents per fets similars, també va dir que era algerià i fins i tot iraquià davant la policia. En les seves detencions ha facilitat fins a vuit identitats diferents.

En tot cas sí que s'ha pogut determinar que es troben en situació irregular a Espanya. Per això, la Brigada d'Estrangeria està tramitant els corresponents expedients administratius, que podrien determinar finalment la seva expulsió de territori nacional, al marge de les condemnes que puguin recaure sobre aquests robatoris.

Els detinguts van passar dissabte a disposició del Jutjat de Guàrdia.

Notícies més vistes Avui