Notícies Balears.

Notícies Balears.

Dos joves detinguts pel robatori d'un mòbil de gama alta a Palma. Dos joves detinguts per l'apropiació indeguda d'un telèfon mòbil de gamma alta a Palma.

Dos joves detinguts pel robatori d'un mòbil de gama alta a Palma.

Dos joves detinguts per l'apropiació indeguda d'un telèfon mòbil de gamma alta a Palma.

PALMA, 20 Abril.

Agents del Grup d'Actuació Preventiva (GAP) de la Policia Local de Palma van detenir aquest passat dimecres, dia 17 d'abril, a dos joves, de nacionalitat marroquina i argelina, de 20 i 19 anys d'edat, respectivament, com a presumptes autors d'un delicte de furt, per la sustracció d'un telèfon mòbil d'alta gamma.

En una nota de premsa, la Policia Local de Palma ha informat que a les 00.30 hores d'aquest passat dimecres, dia 17 d'abril, una dotació del Grup d'Actuació Preventiva (GAP) que patrullava per l'avinguda d'Amèrica va veure dos homes caminant i van reconèixer un d'ells per tractar-se d'un delinqüent habitual.

Quan els agents es van apropar a aquests homes, un d'ells es va desfer disimuladament d'un telèfon mòbil llançant-lo a l'arrebossat d'un arbre. Es tractava d'un terminal d'última generació, bloquejat i sense targeta SIM.

Al existir motius per presumir que es trobaven davant un fet delictiu, els policies locals van interceptar els dos individus, negant aquests haver llançat el telèfon.

Durant la cacheja, al segon individu se li va trobar una targeta ciutadana amb la numeració deteriorada intencionadament per dificultar la seva identificació, així com la targeta magnètica d'una habitació d'un hotel proper.

Una dotació policial es va desplaçar a l'hotel i va poder contactar amb l'ocupant de l'habitació, qui va manifestar que aproximadament una hora abans havia acudit a la platja, deixant la seva bossa a la sorra. En tornar de l'aigua, es va adonar de l'absència del mòbil i la targeta magnètica de l'habitació.

Els agents van sol·licitar a l'hoste el codi PIN per desbloquejar el terminal i verificar la seva propietat. Després de confirmar la identitat del propietari, li va ser retornat el mòbil prèvia presentació de la denúncia per la sustracció.

Amb les proves recaptades, els policies van procedir a la detenció formal dels dos joves, de nacionalitat marroquina i argelina, de 20 i 19 anys, respectivament, per un presumpte delicte de furt.

Pel que fa a la targeta ciutadana, les investigacions continuen per localitzar el seu titular i determinar si es tracta d'un altre delicte o d'una simple pèrdua.