• dimarts 21 de març del 2023

easyJet cancel·la 7 vols, tres a Palma, per la vaga de TCP i sindicats adverteixen que "vulnera el dret a vaga"

img

MADRID, 1 Jul.

L'aerolínia easyJet ha cancel·lat 7 vols aquest divendres fins a les 9.00 hores a causa de la vaga convocada per als tripulants de cabina de passatgers (TCP) i 12 han patit retards, encara que des d'USO assenyalen que la companyia "s'ha excedit" en el nombre de vols considerats serveis mínims, "vulnerant el dret a vaga".

Des d'USO ressalten que "gairebé la totalitat de la plantilla ha rebut la seva carta per operar vols protegits" i que easyJet "ha seguit el model de Ryanair", que consisteix a "no respectar el decret de mínims i vulnerar el dret a vaga dels tripulants".

Per això, USO està analitzant el decret per emprendre accions legals. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha establert uns serveis mínims del 57% dels vols a l'aeroport de Barcelona, ​​del 56% a l'aeroport de Màlaga i del 51% a l'aeroport de Palma de Mallorca.

Així ho va comunicar el Ministeri aquest dijous a l'aerolínia, a Aena i al sindicat convocant, ÚS Sector Aeri, per a les jornades de vaga previstes per als dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol de 2022.

Per aeroports, al de Màlaga s'han cancel·lat 4 vols (dues sortides i dues arribades) i al de Palma de Mallorca 3 més, una sortida i dues arribades, totes amb Londres. Pel que fa a retards, Barcelona n'acumula 1, Màlaga, 3 i Palma de Mallorca, 8.

Notícies més vistes Avui