Notícies Balears.

Notícies Balears.

Educació convoca ajudes per fomentar la mobilitat europea dels universitaris de les Balears.

Educació convoca ajudes per fomentar la mobilitat europea dels universitaris de les Balears.

PALMA, 12 d'abril.

La Conselleria d'Educació i Universitats ha convocat ajudes complementàries per a l'alumnat universitari de les Illes immers en programes institucionals de mobilitat europea.

Segons ha explicat aquest divendres en nota de premsa el departament autonòmic, aquestes subvencions, publicades al Butlletí Oficial de Balears, tenen per objectiu compensar part dels costos derivats de la participació en programes com Erasmus +, SICUE i Eurorregió Pirineus Mediterrani durant el curs acadèmic 2023-2024.

Van dirigides específicament a estudiants universitaris residents a les Balears, representant les ajudes una oportunitat per fomentar la mobilitat acadèmica i enriquir la formació dels alumnes, donant-los l'oportunitat d'ampliar els seus horitzons acadèmics i personals.

Els beneficiaris seran aquells estudiants que compleixin els requisits establerts, incloent domicili familiar a les Balears, participació en programes de mobilitat nacional o internacional, i curs de estudis universitaris oficials de grau o màster en les categories especificades a la convocatòria.

Cal destacar que aquestes ajudes són compatibles amb altres destinades a programes de mobilitat internacional, així com amb les concedides pel programa estatal de beques i ajudes a l'estudi per al curs acadèmic 2023-2024.

L'import màxim és de 1.200 euros i seran abonades mitjançant una transferència bancària única als beneficiaris seleccionats.

El termini per a la presentació de sol·licituds es va iniciar el dia 8 d'abril i finalitza el 24 de juliol de 2024. El procés de sol·licitud es realitza de forma telemàtica, requerint identificació i firma electrònica, i ha de ser realitzat pels estudiants interessats.