Notícies Balears.

Notícies Balears.

Educació demana que s'inclogui en el catàleg nacional de FP la titulació de 'Mestre marger'.

Educació demana que s'inclogui en el catàleg nacional de FP la titulació de 'Mestre marger'.

PALMA, 29 de gener.

El Departament d'Educació i Universitats ha sol·licitat que s'inclougui al catàleg nacional de Formació Professional (FP) la titulació de 'Mestre marger'.

Segons ha explicat el Departament aquest dilluns en nota de premsa, ha estat la directora general de Formació Professional i Ordenació Educativa, Maria Isabel Salas, l'encarregada de sol·licitar aquesta petició al Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

Actualment, el gremi de 'margers' disposa d'una qualificació professional, però amb aquesta petició es pretén aconseguir un grau C per poder obtenir també el certificat professional, "una reclamació que el mateix gremi va fer arribar a la directora general després de reunir-se el passat dijous", han recordat des d'Educació.

La sol·licitud ha anat acompanyada d'una carta signada pel conseller, Antoni Vera, que posa de relleu la importància d'implantar el nou títol de 'Mestre marger' per garantir que aquest ofici no es perdi i també propiciar el traspàs generacional.

Salas ha valorat la trobada mantinguda aquest dilluns amb representants del Ministeri i ha manifestat que no deixaran de reivindicar la implementació dels estudis de 'Mestre marger' al catàleg nacional de FP.