• divendres 31 de març del 2023

Educació i la Cambra de Comerç de Mallorca organitzen un taller per impulsar l'orientació cap a l'FP intensiva

img

L'acte s'emmarca en el conveni de col·laboració subscrit entre CaixaBank Dualiza i la Fundació Bertelsmann

PALMA, 3 Nov.

CaixaBank Dualiza i Fundació Bertelsmann, de la mà de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i la Cambra de Comerç de Mallorca, han organitzat aquest dijous un taller adreçat al personal d'orientació de centres d'educació secundària , punts d'orientació acadèmica i professional (POAP), centres integrats de FP (CIFP) i centres d'educació de persones adultes (CEAP) de les Balears amb l'objectiu de promoure l'FP intensiva.

Segons ha informat la Conselleria en nota de premsa, el taller, inaugurat pel director general d'FP i Ensenyaments Artístics, Antoni Baos, s'ha desenvolupat en format en línia i ha comptat amb un total de 75 inscrits.

Així, la jornada s'ha centrat a ampliar el coneixement sobre la FP dual en règim intensiu i les oportunitats que presenta. En concret, s'ha abordat el context actual de la FP i el paper que juguen els orientadors a l'hora d'implicar professors, famílies i tutors en les decisions professionals de l'alumnat.

Posteriorment, els ponents han aprofundit en la modalitat intensiva i els seus avantatges, com la capacitat d'escurçar distàncies entre el món laboral i l'educatiu, contribuint que els joves desenvolupin les habilitats que busquen les empreses.

Així mateix, s'han repassat els reptes pendents a relació amb aquest model formatiu i els recursos existents a l'hora d'impulsar-lo, així com les accions d'orientació que es poden fer des dels centres de secundària, tant amb els estudiants com amb les famílies.

Finalment, s'ha celebrat un espai per al debat i la reflexió amb els assistents, i s'ha dut a terme l'aclariment dels dubtes que han sorgit.

L'activitat forma part del conveni de col·laboració signat per CaixaBank Dualiza i la Fund ció Bertelsmann amb lobjectiu daconseguir la implantació duna FP dual de qualitat a Espanya.

L'acord contempla el desenvolupament d'accions acadèmiques i professionals, com una guia, materials divulgatius i tallers dinàmics, perquè aquest model formatiu sigui més accessible als orientadors i tutors que treballen amb estudiants de secundària.

Notícies més vistes Avui