• dimecres 7 de juny del 2023

Educació proposa la disminució de les hores lectives del professorat de Secundària a 18 hores

img


PALMA, 21 Oct.

La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha remès aquest divendres als sindicats que formen part de la Mesa Sectorial d'Educació una proposta d'aspectes a negociar per a un possible Acord Marc que estaria vigent fins a finals del 2027, en què inclouen la disminució de les hores lectives del professorat de Secundària a 18 hores.

< p> En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que aquest document es tractarà a la Mesa Sectorial d'Educació prevista per a aquest dimecres, amb l'assistència del conseller Martí March.

Educació ha recordat que el 30 de setembre de 2015, els sindicats STEI i CCOO van signar amb la Conselleria d'Educació i Universitat l'Acord marc per a la recuperació dels drets sociolaborals dels sectors de l'ensenyament públic al que posteriorment es va afegir ANPE.

L'acord era un compromís de legislatura que preveia la recuperació progressiva dels drets perduts. Pràcticament totes les mesures fixades a l'Acord Marc del 2015 s'han aplicat. Només ha quedat pendent la disminució de les hores lectives al professorat de secundària a 18 hores, si que s'ha completat la reducció de 20 a 19 hores.

Aquest acord que ara es proposa pretén ser un compromís per a continuar avançant en la recuperació i millora de les condicions sociolaborals, continuar implementant mesures d'estabilitat per al personal funcionari docent de l'ensenyament no universitari i de millora de la qualitat educativa.

Entre les principals mesures que es proposen en el nou acord marc destaquen la posada en marxa de la carrera professional docent, la consolidació, el 2023, de les places d'auxiliar administratiu als CEIP, la creació d'un grup de substitucions permanent de personal docent adscrit a la Direcció Territorial d'Eivissa i Formentera.

De la mateixa manera, inclou la proposta de revisió i actualització de les mesures dels fons d'acció social que pugui incloure ajudes en el lloguer de vivendes da per aquell personal docent que es destini de manera forçosa en una Illa diferent de la de residència habitual.

Educació també proposa la reducció progressiva de ràtios, la proposta del Pla d'infraestructures educatives 2023-2027, la proposta d'un Pla de climatització de centres, l'inici d'un procés per impulsar un conveni autonòmic per al primer cicle d'educació infantil i el restabliment de les llicències per estudis, a partir del 2023, retribuïdes i no retribuïdes, amb l'objectiu de estimular la formació i la investigació educativa.

A la Mesa Sectorial d'aquest dimecres es recolliran les aportacions dels sindicats per intentar arribar a un acord. Posteriorment es formaran tres taules tècniques que treballaran de manera simultània: Taula de retribucions i carrera professional, Taula de millora de condicions laborals i Taula de polítiques educatives.

Notícies més vistes Avui